Cihangir merdivenlerine Filistin bayrağı resmedildi, Beyoğlu Belediyesi harekete geçti: 'Ulusların bayrakları kutsaldır'

Beyoğlu Belediyesi, Cihangir’deki Salı Pazarı Yokuşu merdivenlerine çizilen Filistin Bayrağı hakkında bir açıklama yaptı.

Cihangir merdivenlerine Filistin bayrağı resmedildi, Beyoğlu Belediyesi harekete geçti: 'Ulusların bayrakları kutsaldır'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.08.2024 - 09:49

Beyoğlu'nda bulunan Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenler, 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemleri sırasında gökkuşağı renklerine boyanmıştı.

Merdivenler geçen hafta, bir grup tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'ye destek olmak amacıyla Filistin bayrağı resmedilerek boyandı. 

 

Dün ise CHP'li Beyoğlu Belediyesi harekete geçerek merdivenleri 2013 öncesi haline döndürdü. Merdivenlerin bulunduğu noktaya "Ulusların bayrakları kutsaldır" başlıklı bir pankart asıldı. 

"KAMUOYU VİCDANINI YARALADI"

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin şöyle denildi: 

"Cihangir’de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlere çizilen Filistin Bayrağı üzerine açıklama ihtiyacı doğmuştur. 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 4 Ağustos 2024 Pazar günü 06:00 sularında kimliği belirsiz genç bir grup tarafından merdivenlerin Filistin bayrağının renkleriyle boyandığı tespit edilmiştir. Soykırımcı katliama karşı mücadele eden Filistin bayrağının onlarca kişinin bastığı bir merdivende resmedilmesi kamuoyu vicdanını yaralamıştır. 

Beyoğlu Belediyesi olarak ulusların bayraklarını kutsal kabul ettiğimizden, haklı davalarında yanında olduğumuz Filistin halkını incitmeyecek şekilde destek olmak üzere, bayrak yerine Filistin intifadasının simgelerinden olan Hanzala'nın sembolik resmi, daha sonra kalıcı olarak çizilmek üzere alana asılmıştır. 

Filistin bayrağı ise yerde değil gökte olacak şekilde, hak ettiği ve kendisine yakışır bir noktada yerini alacaktır.

Emniyet güçlerimiz eşliğinde, yapılan çalışmanın yanlış anlaşılmalara yol açmaması için komşularımız merdivenlere asılan bir pankartla bilgilendirilmiştir.   

Filistin halkının haklı davasını, ulusal simgelere saygı duyarak savunmayı sürdüreceğiz

Kamuoyuna saygılarımızla."

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler