Çeşme ve Urla’da orman yangını

İzmir’in Çeşme ilçesinin Germiyan mahallesi ile Urla’nın Çeşmealtı mahallesinde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Ekipler havadan ve karadan müdahaleleri sonucu Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı. Urla'da ise 120 konut tahliye edilirken, aracın devrilmesi sonucu iki kişi hafif yaralandı. Alevlerle mücadele sürüyor.

Çeşme ve Urla’da orman yangını
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.07.2024 - 13:26

İzmir’de iki gündür artan orman yangınlarına yenisi eklendi. Dün Menemen, Foça, Kemalpaşa, Bayraklı, Bayındır ve Urla’da çıkan yangınlar kontrol altına alınırken bugün öğlen saatlerinden Urla ve Çeşme’de yeni yangınlar meydana geldi.

Çeşme’nin Germiyan mahallesinde saat 11.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait: 3 uçak, 5 arazöz ile müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Bölgenin soğutma çalışmaları sürüyor.

Urla’nın da Çeşmealtı mahallesinde saat 11.43 sıralarında çıkan orman yangınına 9 uçak, 9 helikopter olmak üzere 18 hava aracı ile, 30 arazöz, 10 su ikmal, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Bölgedeki Zeytinliköy ve Çiftlikevler sitelerinde bulunan toplam 120 konut tahliye edildi. 

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, aracın devrilmesi sonucunda iki kişinin hafif yaralandığını ve Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti.

İlk belirlemeye göre kaynak makinesinden çıktığı tahmin edilen yangında can ve mal kaybının olmadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse,  “Bölgede arazi engebeli. Bu da müdahale etkisini ve hızını yavaşlatıyor. Rüzgar da alevlerin sıçramasını kolaylaştırıyor. Biz burada 100'ün üzerinde ekip ve 25 araçla söndürme çalışmalarına katıldık” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon