Cehennemi yaşattığı kadın, hala iyileşmedi, o failin cezası belli oldu

Antalya'da fuhuşa zorlanan M.N.'yi ağır şiddete maruz bıraktıktan sonra yol kenarına atan Mustafa Yıldız'a (54),13 yıl hapis cezası verildi.

Cehennemi yaşattığı kadın, hala iyileşmedi, o failin cezası belli oldu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.06.2022 - 15:53

Kırgızistan uyruklu M.N., iddiaya göre, garson olmak için bir arkadaşı aracılığıyla 15 Kasım 2016'da  Antalya'ya geldi. M.N.'yi arkadaşının tanıştırdığı S.Ç. adlı erkek fuhuşa zorladı, Mustafa Yıldız da şiddet uyguladıktan sonra çantası ile eşyalarını alıp, Antalya- Korkuteli kara yoluna attı. Gözaltına alınan Mustafa Yıldız, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. 

7 KEZ AMELİYAT OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan kadın, 3 beyin, 4 kez de estetik olmak üzere 7 ameliyat geçirdi, 58 gün sonra taburcu edildi. Babası ve annesi ile birlikte 1 ay Antalya Yardımlaşma Platformu gönüllülerince konuk edilen M.N., 15 günlük fizik tedavi sonrası yürümeye başladı. Nootieva, daha sonra ailesiyle ülkesine döndü.

SON KEZ HAKİM KARŞISINDA

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 22'nci duruşmaya, 1,5 yıl hapiste kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanık Mustafa Yıldız ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Yıldız, "Alkollüydüm, pişman oldum. Araçla geriye döndüğümde Malika yoktu. Benden sonra başka bir araç, alıp hastaneye götürmüş" dedi. Mustafa Yıldız, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıl hapse mahkum edildi. Yıldız'a 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakarak nitelikli yağma' suçundan ise ceza verilmedi.

'KARARI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ'

Duruşma sonrası açıklama yapan M.N.'nin avukatı Enis Ziyalı, karara itiraz edip istinafa taşıyacaklarını söyledi. Antalya Yardımlaşma Platformu Temsilcisi Halit Mert ise "Karar duruşmasında bizi üzen bir sonuçla karşılaştık. Çünkü sanığın nitelikli yağmadan ve hürriyeti yoksun bırakmadan ceza almadığına şahit olduk. Malika memleketine döndü ama hala yüzde 100 sağlığına kavuşamadı" diye konuştu. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon