'Casusluk' suçlamasıyla yakalanmışlardı: MOSSAD'a bilgi sızdırdıkları iddia edilen 7 sanığa tahliye
"İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) ile bağlantılı oldukları ve İsrail için önem arz eden bilgi ve belgeleri sızdırdıkları" iddiasıyla MİT operasyonuyla yakalanarak "casusluk" suçundan 13'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davada, 7 sanığın tahliyesine karar verildi.
İsrail Gizli Servisi (MOSSAD) ile bağlantılı oldukları ve İsrail için önem arz eden bilgi ve belgeleri sızdırdıkları iddiasıyla MİT operasyonuyla yakalanan ve "casusluk" suçundan yargılanan 16 sanıkla ilgili davada tahliye kararları çıktı.
İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8'inci celsesi görülen duruşmaya, 13 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. İfadesi alınan sanıklar suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Gassan Saade, Mohammed H. Barzaq, Raed Ghazal, A Kemal N.S. Ashour, Ahmed A. M. Alsoudı, Alaeddın A. Hamada, Mohammed S.A. Qahman'ın tahliyelerine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti sanıklar Abdulhakım Alzaamıl, Abdulkadır Barakat, Abdelrahman Abunawah, Mohammed I.Salhab, Ibrahım H.I Barzaq ve Raed A.A. Ashour'un ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.
İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Ahmad Zaid isimli şahsın İsrail Gizli Servisinin saha sorumlusu olduğu, olay tarihi itibariyle Almanya'da bulunduğu, İsrail Gizli Servisinin Türkiye'de bulunan Filistin ve Suriye uyruklu şüphelilerle irtibata geçerek Türkiye'de bulunan Filistin başta olmak üzere yabancı uyruklu şahısların kurdukları sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini, sosyal hayatlarını, eğitim süreçlerini, yurt dışı bağlantılarını izlemek, işgale karşı direnen gruplarının Türkiye'deki faaliyet ve yapılanmalarından haberdar olmak için Arap asıllı olan 16 sanığı para karşılığı casus olarak kullandığı kaydediliyor. 2015 yılının son aylarında gayri resmi yollarla Türkiye'ye giren sanıklardan Abdülkadir Barakat'ın Türkiye'deki casusluk şebekesinin para transferine yön verdiği öne sürülüyor. Tüm sanıkların, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. 7 Aralık 2022 tarihli duruşmada, 5 sanığın tahliyesine karar verilmişti.
En Çok Okunan Haberler
- 'Asgari ücret' tepkisi nedeniyle tutuklandı
- Nedir bu Emevi Camisi takıntısı?
- Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?
- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
- Dava ertelendi
- Davutoğlu'nun 'hazırım' çıkışına yanıt verdi
- CHP’nin asgari ücret tepkisi ve Özgür Özel’in hazır cevaplığı
- 'Lösemiyle mücadele ediyor... Yaşama şansı yüzde 50'
- 'AZAL uçağı düşürüldü' dediler... Kimi işaret ettiler?
- MHP'den Özel'in sokak çağrısına 'uyarı'