CarrefourSA'nın taşeron depo işçilerine polis müdahalesi

Esenyurt'taki CarrefourSA deposunda çalışan ve DGR isimli taşeron firmaya bağlı DGD-SEN üyesi işçilerin kötü iş koşulları ve zam talebiyle sürdürdükleri eyleme polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

CarrefourSA'nın taşeron depo işçilerine polis müdahalesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.08.2024 - 16:49

İstanbul Esenyurt'taki CarrefourSA deposunda, DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler ve DGD-SEN üyesi işçiler, iş koşullarında iyileştirme ve zam talebiyle başladıkları direniş yaklaşık iki haftadır sürüyor. CarrefourSA mağazalarına giderek eylem yapan depo işçilerine bugün polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'nın (DGD-SEN) konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  "CarrefourSA depo işçileri ve örgütlenme uzmanımız kafalarına basılarak dövülerek gözaltına alındı. Bu işçiler kimsesiz mi. Bu mücadele sadece bizim mi? Sabancı Holding'e ait her yer direniş alanıdır. Tüm emek kamuoyunu mücadeleyi sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

CarrefourSA yetkilileri: Sözü edilen çalışanlar CarrefourSA çalışanı değil

Diğer yandan çalışanlarının kelepçelendiği yolundaki iddialar üzerine CarrefourSA yetkilileri, "Sözü edilen çalışanlar CarrefourSA çalışanı değil. CarrefourSA çalışanlarının tamamı Tez Koop İş sendikasına üye; sektörde Migros ve Metro ile birlikte sendikaya bağlı olan üç zincirden biri. Sendikanın örgütlü olduğu başka bir perakende zinciri yok...

Müdahale Carrefoursa'da yapılmadı, bir AVM'de yapıldı ki markanın bu durumdan bilgisinin olma ihtimali dahi yok. Olayın kamuoyundaki etkisini büyütmek için, doğru olmamasına rağmen CarrefourSA'nın adı kasden öne sürülüyor" bilgisini verdiler.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon