Bahçelievler’de 7 katlı bina çöktü: Valilikten açıklama!

Bahçelievler’de 7 katlı bir bina kısmen çöktü. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Çöken binanın enkazı dron ile görüntülendi.

Yayınlanma: 27.06.2024 - 07:06
Abone Ol google-news

Edinilen bilgilere göre olay Bahçelievler Zafer mahallesi Yadigar Sokak’ta yaşandı. Sokak içerisinde bulunan binada sabah 04.45 sıralarında kısmen çökme yaşandı.

Olay yerinde itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri ekipleri sevk edildi. Polis tarafından çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, AFAD ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Hassas köpeklerle yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kimsenin olmadığı anlaşıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden olay ile ilgili yapılan açıklamada, "1970 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

KAÇAK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Çöken binanın resmi kayıtlarda 4 katlı olduğu, 1994 yılında kaçak 3 kat çıkıldığı ortaya çıktı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Binanın çökmesine ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesi yaptıracağı da öğrenildi.

BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMINA BAŞLANDI

Olayın ardından bölgede incelemelerde bulunan yetkililer, 1980 yılında yapılan ve 1994 yılında kaçak 3 kat çıkılan binanın tamamen yıkılmasına karar verdi.

Bahçelievler Belediyesi ekipleri, binanın kontrollü yıkımına başladı. Sokak çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, iş makineleri binanın çevresinde yıkım çalışmaları yaptı. Ekiplerin olay yerindeki yıkım çalışması devam ediyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler