Dereler taştı, DSİ baktı: Aydın'da sağanak yağış, şehri Venedik'e çevirdi

Aydın'da etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. DSİ sorumluluğunda olan dereler taştı, cadde ve sokaklar dereye döndü.

Dereler taştı, DSİ baktı: Aydın'da sağanak yağış, şehri Venedik'e çevirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.06.2022 - 16:38

Aydın'da öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur ile birlikte kentte su baskınları yaşandı. Birçok cadde ve sokak adeta dereye dönerken, şehrin yukarısından aşağıya akan sular nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oluştu.

YURTTAŞLARDAN DSİ'YE TEPKİ

Yağışın başlamasından kısa bir süre sonra Devlet Su İşleri’nin sorumluluğunda olan derelerin büyük bölümü taştı. Derelerin tüm uyarılara rağmen bakımlarının yapılmadığı öğrenildi. Derelerde meydana gelen taşkından dolayı sel suları evlere ve tarlalara doldu. Karayolları Müdürlüğü’nün ilçe geçişlerinde bulunan sorumluluk alanları da su ile dolarak trafiğe kapandı. Yurttaşlar uyarıları dinlemeyen ve derelerin bakım ve temizliğini yapmayan DSİ'ye büyük tepki gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEYYAKUZA GEÇTİ

Sel baskınları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti.  Aydın ve çevresinde yağışların pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon