Ankara’da ilk Kent Lokantası açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in vaatlerinden biri olan Kent lokantası kapılarını açtı. Lokantada, dört çeşit yemek 75 liraya satılacak.

Ankara’da ilk Kent Lokantası açıldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.10.2024 - 04:00

Ankara’daki ilk kent lokantası, Çankaya Belediyesi tarafından açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in vaatlerinden biri olan lokanta, Cebeci’de faaliyet gösterecek. 4 çeşit yemek içeren menünün 75 lira fiyatla satılacağı lokantanın açılışına, CHP’li kurmay ve vekillerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Yaman, Aliye Timisi Ersever, Tekin Bingöl ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun katıldı. CHP’li İl Başkanları ve Demokratik Kitle Örgütleri’nin de katılım sağladığı açılışa yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yurttaşlar, lokantanın açılışına özel ücretsiz yemek yedi.

‘AKP VATANDAŞIN SON NEFESİNİ ALMAYA ÇALIŞIYOR’

Kürsüye ilk olarak Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner çıktı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde lokantayı vaat olarak verdiğini anımsatan Güner, yurttaşların ekonomik koşullar sebebiyle geçinmekte zorlandığına dikkat çekti. Güner, “Ülkemiz derin bir ekonomik çıkmazın içerisinde. Yurttaşlar vergi yükü altında eziliyor. Bu tablonun sorumluları ise sorunları gidermek yerine daha ağır yüklerle vatandaşın son nefesini de almaya çalışıyor. CHP’li belediyeler, yurttaşların üzerindeki bu yükü biraz olsun hafifletmek için çabalıyor ve sosyal belediyeciliği önemsiyor” ifadelerini kullandı. AKP iktidarının CHP’li belediyeleri borçlar üzerinden zor duruma düşürmeye çalıştığını da belirten Güner, “Yıllardır özel sektörde dev şirketlerin vergi borçlarını, SGK prim borçlarını silen, görmezden gelen anlayış bugün belediyelerimizi bu borçlar aracılığıyla bir çıkmaza sürükleme çabası içerisinde. Yılmadan, vazgeçmeden sosyal belediyeciliğe devam edeceğimizi haykırıyoruz” diye konuştu. Güner, 75 liralık yemek fiyatının esnaflar arası haksız rekabete yol açmayacağını da söyledi. Güner, “Kent lokantamız elbette halkımıza nefes aldıracak ama esnafımızın da işini zorlaştırmayacak. Esnafla bir rekabet anlayışında değil, dar gelirli yurttaşları ve öğrencileri hedefleyerek fiyat belirledik” dedi. 

‘AKP NE YAPARSA YAPSIN CHP’NİN BAŞARISI DEVAM EDECEK’

Güner’in ardından konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise, “Yaz aylarında bütçedeki disiplini sağlayamayan iktidar, bu açıkları kapatmak için belediyelerin İller Bankası ve Hazine’den aldığı paylar üzerindeki kesinti oranını yüzde 5’ler seviyesinden yüzde 50’lere kadar çıkaracak kadar insafsız uygulamalar yapıyor. Yasalara aykırı. Belediyelerin İller Bankası’ndan aldığı paylar, belediye borçlarından kesinti yapılırken şimdi yasa dışı bir biçimiyle şirketlerin de borçlarını dahil ederek doğrudan belediye gelirlerinden kesinti uygulamasına gidiliyor” dedi. AKP’nin engellemelerine karşın CHP’li belediyelerin hizmetlerine devam edeceğini söyleyen Zeybek, “Toplumcu anlayışımızla gelirlerimizi çeşitlendireceğiz. Gelir arttırıcı önemlerimizi çoğaltacağız. Belediyelere ödenmesi gereken alacakların tahsili konusunda daha dikkatli davranacağız. En çok da, mal ve hizmet alımlarımızda piyasadeki rekabet koşullarını en üst seviyeye çıkararak maliyetleri aşağıya çekeceğiz. İktidar ne yaparsa yapsın, 2019 yılında başlayan CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısı, artarak devam edecek” ifadelerini kullandı. 

‘SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ’

Zeybek’in konuşmasının ardından kurdele kesildi ve restoranın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Güner, CHP’li Ersever ve yurttaşlarla birlikte yemek yedi. Yemeğinin ardından hizmeti Cumhuriyet’e değerlendiren Ersever, “Çok olumlu buluyorum. sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri kent lokantasıydı. Orta gelirli yurttaşlarımız açısından da iyi bir bölge seçimi yapılmış. Bunların artarak devam edeceğine inanıyoruz” diyerek Güner’i tebrik etti. Yemeğin ardından lokantadan ayrılan Güner, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yurttaşlarla özçekim yapan Güner, törene katılanları selamlayarak lokantadan ayrıldı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler