'600 milletvekili Hatay'a gelsin' çağrısı

Büyük felaketinin yerle bir ettiği Hatay’da yurttaşlar sorunların çözümü için çare arıyor.

Yayınlanma: 28.07.2023 - 03:00
'600 milletvekili Hatay'a gelsin' çağrısı
Abone Ol google-news

Deprem gündeminin geri planda kalmasından şikâyetçi olan yurttaşlar, sosyal medya üzerinden “#600milletvekiliHataya” etiketiyle kampanya başlattı.

Kampanyanın öncüsü olan medya içerik üreticisi Öykü Atcı, Cumhuriyet’e konuştu. Hatay’ın depremde en fazla zarar gören şehir olduğunu, binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiğini ve yaklaşık 800 bin Hataylının da kentten ayrılmak zorunda kaldığına değinen Atcı, “Deprem travmamızı aşamadan, kayıplarımızın yasını tutamadan sosyal medya üzerinden çok büyük linçlere maruz kaldık. Bu saldırılar sonucunda da yardımlar kesildi” dedi.

“GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE DAVET EDİYORUZ”

En öncelikli sorunun suya ulaşım olduğunu vurgulayan Atcı, bununla birlikte elektrik, ulaşım, asbest, toz, yerinde ayrıştırma, eğitim ve işsizlik gibi başlıca sorunlara dikkat çekti. Kentin, seçilmiş milletvekili Can Atalay’ın da hapiste olmasıyla başka bir mağduriyet yaşadığını da belirten Atcı, şunları söyledi:

“Meclis’in önceliklerinden biri Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya olması gerekirken depremzedeler olarak seçim kriziyle unutulduğumuzu düşünüyoruz. Biz Hatay halkı olarak 599 milletvekilimizi Hatay'ın gerçekleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz. Hatay depremde en büyük hasarı alan il olarak en büyük mağduriyetleri yaşıyor. Bu yüzden Hatay'ın özel afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz.”

"HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİ OLMALI"

Öte yandan yurttaşların başlattığı kampanyaya Hatay Milletvekilleri de destek verdi. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, paylaştığı videoda “Tecrübe etmediğiniz acılar, sizin için yeterince gerçek olmayabilir. Ancak Hatay'da yüz binlerce insan, her gün bu acıları deneyimliyor. Bu yüzden sizi Hatay'a davet ediyoruz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur ise "#600milletvekilihataya diyen hemşerilerimin çağrısına ses olmak için mevkidaşlarımı ben de Hatay'a çağırıyorum! Buyurun size ilçelerimizi, çadırlarda, seralarda yaşananları ve yıkımın boyutlarını gösterelim. Hatay hepimizin şahsi meselesi olmalı” ifadelerini kullandı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler