Tour of İstanbul'un ilk etabının galibi Jeanniere

Uluslararası şehir bisiklet turu olan Tour of İstanbul’un 2’ncisi bugün başladı. Etabın genel klasmanında Fransız Totalenergies takımından Emilien Jeanniere 1’inci olarak turuncu mayoyu kazandı. Spor Toto takımından Kaan Soylu da en iyi tırmanışçı ödülü ile yeşil mayonun sahibi oldu.

Tour of İstanbul'un ilk etabının galibi Jeanniere
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2024 - 17:29

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu'nda (Tour of İstanbul) ilk etabın galibi Fransız takımı Totalenergies sporcusu Emilien Jeanniere oldu.

UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) takviminde bu yıl 2.1 kategorisine yükseltilen Tour of İstanbul'a 15 ülkeden 1'i World Team, 5'i Pro Team, 15'i Continental Team ve 1'i de National Team 22 takım katıldı.

İLK ETABIN MAYO SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Çatalca-Çatalca etabında 143 sporcunun katıldığı 164,2 kilometrelik yarışta, sprint etabını Fransız takımı Totalenergies sporcusu Emilien Jeanniere kazandı. Jeanniere’yi Belçika ekibi Lotto Dstny'den Milan Menten ve Totalenergies'den Mathieu Burgaudeau takip etti.

İlk etaptaki sonuçların ardından mayoların sahipleri de belli oldu.

Genel klasman birincisine verilen turuncu mayo ve en iyi sprintere verilen mavi mayo Emilien Jeanniere’ye giderken, en iyi tırmanışçıya verilen yeşil mayo ve saygı sprint prim kapısını lider geçen sporcuya verilen beyaz mayo Spor Toto Spor Kulübü'nden Kaan Soylu Özkalbim'in oldu.

Özkalbim tırmanış kapılarında topladığı 5 puanla, Malezya takımı Terengganu Cycling Team'den Muhammad Nur Aiman Bin Rosli, Danimarka takımı Airtox-Carl Ras'tan Magnus Bak Klaris ve İspanyol takımı Illes Balears Arabay Cycling'den Gonzalo Ariño Bolinches’i geride bırakmayı başardı.

"BU YIL DAHA KEYİFLİ"

Tour of İstanbul'un ikinci yılında daha keyifli geçtiğini belirten İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, şöyle konuştu:

"Geçen sene ilk olduğu için her şey yeniydi ve kendine has zorlukları vardı. Bu yıl daha keyifli. Turumuz da Uluslararası Bisiklet Birliği-UCI tarafından 2.2 kategorisinden 2.1 kategorisine yükseltildi. Bu sayede Tour de France gibi dünyanın en prestijli yarışlarında boy gösteren takımlar artık İstanbul'a geliyor. Bize heyecan veren konuların başında, bir World Team ve beş de Pro Team gelmesi oldu. Turun gelenekselleşmesi, 2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapan ve 2036 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’nı hedefleyen İstanbul için çok olumlu. Dünyadaki diğer metropollerde dört gün boyunca dolaşacak böyle alanlar mevcut değil. İki kıta arasında yapılan bir bisiklet turu da yok."

Tour of İstanbul'da ikinci etap yarın Şile'de koşulacak. Yarın saat 11.00’de başlayacak etapta sporcular 137,8 kilometrelik parkurda ter dökecek.


İlgili Haberler