Paris 2024'te nefes kesen karşılaşma: Filenin Sultanları olimpiyatlarda yarı finalde!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 çeyrek finalinde Çin'i 3-2 yendi ve yarı finale yükseldi.

Paris 2024'te nefes kesen karşılaşma: Filenin Sultanları olimpiyatlarda yarı finalde!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.08.2024 - 12:23

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin ile karşı karşıya geldi. South Paris Arena'da oynanan maçtan 3-2 galip ayrılan Filenin Sultanları yarı finale yükseldi.

Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar, yarı finalde İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle 8 Ağustos Perşembe günü mücadele edecek.

MELİSSA VARGAS'TAN MÜTHİŞ PERFORMANS

Çin'i 25-23, 21-25, 24-26, 25-21 ve 12-15'lik setlerle 3-2 yenen A Milliler, büyük bir başarıya imza atarak olimpiyat tarihinde ilk kez yarı finale çıktı. A Milliler'de Melisa Vargas, bulduğu 41 sayıyla yıldızlaştı.

CHP HEYETİ PARİS'TE DESTEK VERDİ 

Öte yandan karşılaşmayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da izledi.

Özel ve Yavaş’ın yakın çalışma ekiplerini dahi almadan çıktıkları yolculuğun seyrini olimpiyatlarda Türk sporcuların başarısı belirleyecek. Yavaş’ın ASKİ Spor Klubü’nün müsabakalarını da izleyeceği öğrenildi.

Paris turuna CHP’li bazı İstanbul ilçe belediye başkanları da katılıyor.

Paris programının ev sahipliğini İmamoğlu yapacak. Özel’e kızı İpek Özel eşlik ederken, yanına en yakın çalışma arkadaşlarını dahi almadığı öğrenildi. Yavaş’ın da benzer şekilde ekibi olmadan geziye katıldığı belirtildi. Dilek İmamoğlu'nun da Paris programına katıldığı görüldü.

TANITIM YAPILACAK

Paris’te ayrıca İBB’nin kiraladığı İstanbul Evi’nde, 2036 Olimpiyatları'nın ev sahipliği için İstanbul’un tanıtımı yapılacak.

İstanbul’un 2036 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması için tanıtım amacıyla Paris’in ünlü moda müzesinde, İBB ve Milli Olimpiyat Komitesi ortaklığıyla açılan İstanbul Evi 9 Ağustos’a kadar İstanbul’u tanıtmaya devam edecek.

SALON: South Paris Arena

HAKEMLER: Scott Dziewirz (Kanada), Ahmed Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri)

ÇİN: Diao, Yingying Li, Wang, Gong, Zhu, Yuan, Mengjie (L) (Zhang, Ding, Zheng, Wu)

TÜRKİYE: Cansu, Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Gizem (L) (Meliha, İlkin, Elif, Derya, Aslı)

SETLER: 25-23, 21-25, 24-26, 25-21, 12-15

SÜRE: 2 saat 23 dakika


İlgili Haberler