Euroleague wild card hangi takımlara verilecek? 2022-23 Euroleague'e hangi takımlar katılacak? EuroLeague'de uzun vadeli lisansı olan takımlar hangileri?
Basketbol severler 2022-23 Euroleague sezonunu heyecan ile bekliyor. 2022-23 Euroleague sezonunda yer alacak takımlar netlik kazanmaya başladı. Euroleague wild card'ın hangi takımlara verileceği Euroleague toplantısının ardından belli olacak? Peki, wild card için hangi takımların ismi geçiyor? 2022-23 Euroleague hangi takımlar katılacak? EuroLeague'de uzun vadeli lisansı olan takımlar hangileri?
Turkish Airlines Euroleague wild card kazananın hangi takım olacağı 16 haziran perşembe günü yapılacak toplantıda belli olacak. 2 Wild card'ın kime verileceği konusunda bazı takımların ismi geçiyor. İlk Wild card'ın Adriyatik şampiyonunu Kızılyıldız verileceği iddia ediliyor. İkinci Wild card için ise 4 takımın adı geçiyor. Partizan, Valencia, Frutti Extra Bursaspor, Badalona takımlarından birinin ikinci Wild card'ın sahibi olması bekleniyor.
2022-23 EUROLEAGUE HANGİ TAKIMLAR KATILACAK?
2022-23 Euroleague sezonunda CSKA Moskova'nın yer alıp almayacağı henüz netleşmedi. 2022-23 Euroleague sezonunda 18 takım yer alacak. 2022-23 Euroleague sezonunda uzun vadeli lisansı olan takımlar yer alacak.
EUROLEAGUE'DE UZUN VADELİ LİSANSI OLAN TAKIMLAR HANGİLERİ?
-Anadolu Efes
-Baskonia
-CSKA Moskova (iptal edildi)
-Barcelona
-Fenerbahçe
-Makkabi Tel Aviv
-Olimpia Milano
-Olimpiakos
-Panathinaikos
-Real Madrid
-Zalgiris
EUROLEAGUE TARİHİ
FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası 1958 yılında kurulup ilk yıllarında Avrupa'da liglerini şampiyon bitiren takımların oynadığı ve klasik bir eleme sistemiyle oynanan bir turnuva iken 1990'ların başından itibaren sadece şampiyonların değil, diğer önemli takımların da katıldığı ve içinde lig mücadelesi de içeren bir turnuva durumuna geldi.
Euroleague adı ise 2000 yılında ULEB (Union of European Leagues of Basketball) tarafından öne sürüldü. 2000/2001 sezonunda ULEB'e üye takımlar FIBA'nın organize ettiği turnuvadan ayrılarak kendi liglerini kurdular. FIBA ise Suproleague adıyla devam etti. Türkiye'nin de dahil olduğu ülkeler FIBA'nın organizasyonunda kaldı.
Avrupa'nın en büyük kulüplerinden olan Türkiye, İtalya ve Yunanistan takımlarının ayrılması önemli bir bölünme oluşturdu ve Avrupa'da iki tane büyük kupa ortaya çıktı: FIBA tarafından düzenlenen SuproLeague ile yeni kurulmuş Euroleague Basketball tarafından düzenlenen Euroleague.
2001 yılında iki organizasyon EuroLeague adı altında tekrar birleşti.
Spor Haberleri
- Süper Lig ekibinden Attila Szalai itirafı!
- Fenerbahçe'de stopere 5 aday!
- Göztepe'den flaş Datro Fofana kararı!
- Song transferi kriz çıkardı: 'Dehşet ve şaşkınlık'
- Samsunspor'dan Avrupa iddialarına yanıt!
- İşte yabancı VAR'ın uygulanacağı maçlar!
- Avustralya Açık'ta Swiatek ve Fritz üçüncü turda!
- Alperen Şengün'ün takımı Rockets'tan galibiyet serisi!
- Hamdallah'tan Fatih Terim'e 'sulu' şaka!
- Süper Lig devine Danimarkalı stoper!
En Çok Okunan Haberler
- Zahide Yetiş canlı yayında cinsel ilişki videosu izletti
- Suriye'den Türkiye'ye görülmemiş gümrük vergisi!
- Peynirde ‘mantar ilacı’ tespit edildi!
- Kendisi küçük faydası büyük: Yiyen doktor yüzü görmüyor
- Teğmenler için karara 1 gün kala yeni gelişme
- Bahçeli'ye kendi partisinden bile destek yok!
- Galatasaray'da bir dönem sona eriyor!
- RTÜK'ten programa inceleme!
- İşte CHP’nin yol haritası
- İstanbul Barosu'ndan olağanüstü kurultay kararı