Elon Musk'tan Bronny James'in kalp krizi için Covid-19 aşısı iddiası

Twitter'ın sahibi Elon Musk, antrenman sırasında kalp krizi geçiren ABD'li basketbolcu LeBron James'in oğlu Bronny James için Covid-19 aşısı iddiasında bulundu.

Elon Musk'tan Bronny James'in kalp krizi için Covid-19 aşısı iddiası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.07.2023 - 12:03

Twitter'ın sahibi Elon Musk, ABD'li basketbolcu LeBron James'in oğlu Bronny James'in Los Angeles'ta bir basketbol antrenmanı sırasında kalp krizi geçirmesinde Covid-19 aşısının rol oynayabileceğine dair olasılığı dile getirdi.

Los Angeles Lakers yıldızı LeBron James'in 18 yaşındaki oğlu James'in pazartesi günü yaptığı bir antrenman sırasında bilincini kaybettiği kaydedilmişti.

Bronny James (solda) ile LeBron James (sağda)

Bronny'nin sonrasında salı günü Los Angeles bölgesindeki bir hastanede stabil durumda olduğu aktarılmıştı.

"MİYOKARDİT BİLİNEN BİR YAN ETKİ"

Geçen yıl Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan ve yakın zamanda şirketin markasını "X" olarak değiştiren Tesla CEO'su Musk, olayla ilgili şu tweet'i attı:

"Her şeyin suçunu aşının üzerine atamayız ama aynı şekilde, hiçbir şeyi atfetmemek de olmaz. Miyokardit bilinen bir yan etkisidir. Tek soru, nadir mi yoksa yaygın mı olduğu üzerine."

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre kalbi etkileyen nadir bir enflamatuar durum olan miyokarditin, Covid-19'a karşı mRNA aşısı uygulanan bazı ergenler ve genç yetişkin erkekler arasında görüldüğü kaydedilmişti.

Elon Musk

"TESADÜFİ BİR OLAYDAN DA KAYNAKLANABİLİR"

CDC verilerine göre, Mayıs 2022 itibarıyla 5-17 yaş arası çocuklara verilen 54,8 milyon doz mRNA aşısından 635 tanesinde miyokardit vakası tespit edilmişti.

CDC'in raporunda şu ifadeler yer almıştı:

"Aşılamadan sonra meydana gelen herhangi bir sağlık sorunu, advers olay olarak kabul edilir. Advers olay aşıdan da kaynaklanabilir, aşıyla ilgili olmayan tesadüfi bir olaydan da kaynaklanabilir."

LeBron James geçmişte ailesinin Covid-19'a karşı aşılandığını söylemişti.

Bronny'nin kalp krizi geçirmesini aşıyla ilişkilendiren hiçbir kanıt ise bulunmuyor.


İlgili Haberler