Kadıköy'de 9 gollü futbol şöleni... Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

Fenerbahçe, gol düellosuna sahne olan maçta sahasında Fatih Karagümrük'ü 5-4 mağlup etti. Karşılaşmada 3 penaltı kararı verildi.

Kadıköy'de 9 gollü futbol şöleni... Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.10.2022 - 19:32

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, sahasında VavaCars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Gol düellosuna sahne olan maçta Fenerbahçe 5-4'lük skorla kazandı.

Fenerbahçe'nin gollerini 9. dakikada Miguel Crespo ve 28, 62 ve 73. dakikalarda Enner Valencia ve 90+5. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. Ekvadorlu golcü Valencia 62 ve 73. dakikada penaltılarda hata yapmadı ve fileleri buldu. Mücadelede Fatih Karagümrük'ün gollerini ise 16 ve 66. dakikada penaltıdan Fabio Borini, 24. dakikada Jean Evrard Kouassi ve 84. dakikada Burak Kapacak attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 17 puana yükseldi., Fatih Karagümrük 6 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü deplasmanına gidecek. Fatih Karagümrük, sahasında Hatayspor'u ağırlayacak.

Karşılaşmadan dakikalar | Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

90+5' GOL | Fenerbahçe Michy Batshuayi'nin golüyle 5-4 öne geçti.

90+2' Michy Batshuayi'nin pasıyla ceza sahası dışında topu önünde bulan Rossi, uzaktan şansını denedi. Yerden giden top kaleci Emiliano Viviano'da kaldı.

84' GOL | Karagümrük, Burak Kapacak'In golüyle beraberliği yakaladı.

80' Fenerbahçe'nin soldan kazandığı köşe vuruşunu Rossi ortaladı. Top kaleci Emiliano Viviano'nun ellerinde kaldı.

79' Borini, kendi yarı alanında Pedro'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

73' GOL | Fenerbahçe'de Valencia penaltıdan attığı golle takımını 4-3 öne geçirdi.

71' PENALTI | Hakem Atilla Karaoğlan pozisyonu inceledi ve Ebrima Colley'in topu eliyle durdurduğu kararına verdi. Fenerbahçe penaltı kullanacak. Pozisyon sonrası Lawrence Nicholas sarı kart gördü.

66' GOL | Karagümrük, Borini'nin golüyle beraberliği yakaladı.

64' PENALTI | Savunma arkasına atılan topu kontrol etmek isteyen Fabio Borini, Altay'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karagümrük penaltı kazanacak.

62' GOL | Valencia'nın golüyle Fenerbahçe 3-2 öne geçti.

60' PENALTI | Soldan İrfan Can ile Emre'nin paslaşmasında Caner Erkin araya girdi. Hakem Atilla Karaoğlan Caner'in topu eliyle kestiği kararına vardı ve tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi.

56' Fenerbahçe'de Miguel Crespo, Fabio Borini'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

55' Soldan ceza sahasına giren Valencia, kale önündeki Joao Pedro'yu görmek istedi ama top Pedro'nun arkasında kaldı.

45' İrfan Can'ın arka direğe gönderdiği topa iyi yükselen Valencia'nın kafa vuruşu direkten döndü.

40' Fenerbahçe'nin rakip yarı alanda kazandığı serbest vuruşu İrfan Can ortaladı. Kale önünde Attila Szalai'nin kafa vuruşu kaleci Emiliano Viviano'da kaldı.

32' Çıkarken kaptırılan topu kazanan Fenerbahçe'de Pedro, 2'ye 1 pozisyonda topu Valencia'ya kazandıramadı.

27' GOL | Fenerbahçe, Valencia'nın golüyle eşitliği yakaladı. Soldan Lincoln'ün ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte Valencia iyi yükseldi ve düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

24' GOL | Fatih Karagümrük, Jean Kouassi'nin golüyle 2-1 öne geçti. Hızlı gelişen Karagümrük atağında Fabio Borini, Szalai'den sıyrılıp savunma arkasına sarkan Jean Kouassi'yi gördü. Kouassi karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

19' Fatih Karagümrük'te Ebrima Colley sağdan ceza sahasına ortalamak istedi ama savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

16' GOL | Karagümrük Fabio Borini'nin golüyle beraberliği yakaladı. Ebrima Colley'in sağdan ceza sahasına çevirdiği topu alan Borini, iyi döndü ve sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

11' Soldan Caner'in ceza sahasına gönderdiği topa Fabio Borini kafayı vurdu ama top üstten auta gitti.

9' GOL | Fenerbahçe, Crespo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Orta alanda kazandığı topu ceza sahasına yakın bir noktaya kadar taşıdı ve ceza sahası dışından çok iyi vurdu. Top kalecinin bakışları arasında ağlarla buluştu.

6' İrfan Can vurdu, korner! İsmail'in uzun topunda Valencia kafayla İrfan Can'a bıraktı. Onun çaprazdan vuruşu savunmya çarpıp kornere gitti.

5' Altay'ın uzun topunda Joao Pedro, savunma arkasına göndermek istedi ama savunmanın da müdahalesiyle top kaleci Viviano'da kaldı.

1' Karşılaşma Atilla Karaoğlan'ın düdüğü ile başladı.