Fenerbahçe kazandı ama yetmedi! Fenerbahçe 2-0 Antalyaspor

Fenerbahçe sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Ancak Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesi nedeniyle sarı-lacivertliler galibiyete sevinemedi.

Fenerbahçe kazandı ama yetmedi! Fenerbahçe 2-0 Antalyaspor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.05.2023 - 19:12

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'u ağırladı. Şampiyonluk şansının sürmesi için Galatasaray'ın puan kaybını bekleyen Fenerbahçe, 2. dakikada golle maçı 2-0 kazandı. Ancak sarı-lacivertlilere, Galatasaray maçından beklediği haber gelmedi

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Enner Valencia ve 90+5'. dakikada Miha Zajc kaydetti. İlk golde Arda Güler harika bir asist yaparak taraftarın alkışını aldı.

ENNER VALENCIA'NIN REKOR

Bu sezonki 29. golünü atan Enner Valencia, Aykut Kocaman'a ait olan 'Bir Süper Lig sezonunda en çok gol atan Fenerbahçeli oyuncu' rekorunu egale etti.

Ekvadorlu futbolcu aynı zamanda Alex'i geçip ''Bir Süper Lig sezonunda en çok gol atan Fenerbahçeli yabancı oyuncu'' da oldu. Valencia 29 golle Spor Toto Süper Lig'de gol krallığında zirvede yer alıyor.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 77'ye yükseltti. Kümede kalma hesapları yapan Antalyaspor 38 puanla maçtan ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Fenerbahçe, Galatasaray'a konuk olacak. Antalyaspor, ligden çekilen Hatayspor maça çıkmadığı için hafta sonunu boş geçecek.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR | FENERBAHÇE 2-0 ANTALYASPOR

90+4' GOL | Fenerbahçe, Miha Zajc'ın attığı golle farkı ikiye çıkardı. Rakibinden sıyrılan Zajc, ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Zajc'ın şutu Helton'dan da sekerek ağlara gitti.

90+2' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında King'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emre Mor'un yerden arka direğe ortası doğrudan dışarıya gitti.

89' Fenerbahçe'de sol kanatta topu alan Emre Mor, Veysel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Veysel sarı kart gördü. Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kullanacak.

86' Fenerbahçe çok tehlikeli geldi. Arda'nın pasıyla topu alan King, boş pozisyonda topu dışarıya vurdu.

82' Antalyaspor inanılmaz bir GOL kaçırdı. Oyuna girdikten sonra etkili olan Nakajima'nın pasıyla topu alan Ghacha, çapraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ghacha'nın vuruşu yandan dışarıya gitti.

81' Bazı Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray'ın Ankaragücü karşısındaki 4. golünün ardından stadyumdan ayrılmaya başladı.

79' Antalyaspor sol kanattan geldi. Ndao'nun pasıyla topla buluşan Nakajima'nın ortasını Szalai karşıladı.

77' Fenerbahçeli tribünler, Galatasaray'ın 3. golünün ardından yönetim ve başkan Ali Koç'a tepki gösterdi.

70' Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Antalyaspor'un top kaybı sonrası gelişen atakta Arda'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Zajc'ın vuruşu Helton'dan dışarıya gitti. Fenerbahçe korner kullanacak.

66' Antalyaspor tehlikeli geldi. Nakajima'nın pasıyla ceza sahasında topu alan Wright'ın ortasını Arao karşıladı.

60' Fenerbahçe etkili geldi. Sağdan ceza sahasına giren Ferdi, Batshuayi'yi düşündü. Ancak savunma engel oldu. Sonrası gelişen Antalyaspor atağında Wright, ceza sahası dışından şansını denedi. Bu top kaleci İrfan Can'da kaldı.

57' Fenerbahçe'nin kontra atağını kesmek isterken İrfan Can'a faul yapan Bünyamin, pozisyonun tamamlanmasının ardından sarı kart gördü.

48' Arda, korneri pasla kullandı. Ardından ortasını yaptı. Onun ortasında Szalai'nin kafa vuruşu kaleci Helton'da kaldı.

43' Fenerbahçe tehlikeli geldi. Valencia'nın soldan ortasını savunma karşıladı. Ardından topu önünde bulan İrfan Can'ın ceza sahası dışından şutunu Helton kurtardı. Fenerbahçe korner kullanacak.

30' Fenerbahçe çok tehlikeli geldi. Soldan ceza sahasına giren İrfan'ın ortasında Batshuayi kafayı vurdu. Helton, bu topu güçlükle kurtardı. Ardından top dışarıya gitti. 

29' Fenerbahçe'de topu alan Enner Valencia, sağ kanattan topla birlikte ilerlemek isterken yerde kaldı. Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullanacak . Jorge Jesus, Valencia'nın pozisyonuna kenarda çok sert bir şekilde tepki gösterdi.

23' Peres, sol kanattaki İrfan'ı düşündü ancak İrfan topu ıskaladı ve top Antalyaspor'a geçti. Ardından Doğukan'ın sağ kanattan ortasında savunmaya da çarpan topu kaleci İrfan Can kontrol etti.

19' Fenerbahçe tehlikeli geldi. Valencia, Ferdi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluştu. Ekvadorlu golcü yavaş kaldı ve pozisyonunu kaybetti. Ardından top kaleci Helton'da kaldı.

17' Orta alanda Batshuayi'ye faul yapan Erdal sarı kart gördü. Fenerbahçe tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

16' Antalyaspor golü buldu. Sağdan Bünyamin'in ortasında Doğukan topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt bayrağı havada.

12' Kullanılan taç atışı sonrası Batshuayi, rakip kaleye topla birlikte yüzünü dönmek isterken Emrecan araya girdi. Emrecan ardından takımını atağa kaldırdı. Daha sonra Doğukan pas hatası yaptı.

9' Fenerbahçe, pasla çıkmak isteyen Antalyaspor'a izin vermiyor. Sarı-lacivertli oyuncular maçın ilk bölümünde ön alan baskısı yapıyor.

7' Fenerbahçe, Arda'ya yapılan faulde topu pasla kullandı. Ardından soldan ceza sahasına giren İrfan'a savunma engel oldu. Topu alan Arda, Zajc ile verkaç yaptıktan sonra şutunu çekti. Bu top dışarıya gitti.

4' Antalyaspor tehlikeli geldi. Yayda topu alan Larsson'un şutunu kaleci İrfan Can kurtardı. Antalyaspor korner kullanacak.

2' GOL | Fenerbahçe, Enner Valencia'nın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu sezon 29 gole ulaşan Enner Valencia, Alex'i geçti ve Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en çok GOL atan yabancı futbolcu oldu.

1' Zorlu mücadelede ilk düdük geldi.