Fenerbahçe 90+6'da geri dönmesini bildi! Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü

Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında MKE Ankaragücü'nü 90+6'da bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe 90+6'da geri dönmesini bildi! Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.04.2023 - 20:03

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

MKE Ankaragücü, 81. dakikada Ali Sowe ile öne geçti. Fenerbahçe, bu gole 87. dakikada penaltıdan Enner Valencia ile karşılık verdi. Fenerbahçe'de 90+6'da sahneye çıkan Miguel Crespo maçın skorunu 2-1 olarak belirledi.

Özellikle ilk yarıda önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe, iki kez direği geçemedi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe ile lider Galatasaray arasındaki puan farkı 6'da kaldı.

Fenerbahçe, ligde 60 puana ulaştı. MKE Ankaragücü 28 puanda kaldı.

Fenerbahçe, gelecek hafta Başakşehir deplasmanına konuk olacak. MKE Ankaragücü sahasında Giresunspor'u ağırlayacak.

Karşılaşmadan dakikalar | Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü

90+6' GOL | Fenerbahçe, Miguel Crespo'nun golüyle 2-1 öne geçti. Soldan İrfan Can'ın yerden pasında Crespo gelişine vurdu. Top savunmadan döndü. Dönen topu iyi takip eden Crespo düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Durum 2-1.

87' GOL | Fenerbahçe, Enner Valencia ile eşitliği yakaladı. Penaltı atışında topun başına geçen Enner Valencia, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

85' PENALTI | Fenerbahçe penaltı kazandı. Ezgjan Alioski'nin ceza sahasına gönderdiği topa İrfan can yükselmek isterken Matej Hanousek'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.

81' GOL | Ankaragücü, Ali Sowe'un golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Ankaragücü atağında Lamine Diack, savunma arkasına sarkan Ali Sowe'a bıraktı. Onun karşı karşıya vuruşunu İrfan çıkardı. Topu iyi takip eden Sowe boş kaleye topu bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

66' Lamine Diack'ın soldan ortasını Ali Sowe tamamlamak istedi ama topa dokunamadı. Sonrasında ceza sahası içinde yerde kaldı. Ankaragücü cephesi penaltı beklese de hakem oralı olmadı.

62' Lamine Diack'ın pasında Ali Sowe karşı karşıya vuruşunu yapmak istedi. Savunma yetişti ve izin vermedi.

55' Sağdan kullanılan köşe vuruşunu Lamine Diack kaleye göndermek istedi ama İrfan Can'dan çok kritik bir kurtarış geldi.

53' Hızlı gelişen Ankaragücü atağında Ali Sowe, vuruşunu yapmak istedi. Osayi Samuel'den kritik bir müdahale geldi. Korner.

50' Pedro'nun bıraktığı topa Rossi çaprazdan vurdu. Top kaleci Gökhan Akkan'ın üzerine gitti.

45+1' Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, Taylan Antalyalı'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

45' Arda Güler'in soldan kullandığı köşe vuruşuna Samet vurdu. Top üst direkten geri geldi.

44' Arda Güler 3 kişiyi aynı anda oyundan düşürüp karşı karşıya vuruşunu yaptı. Kaleci Gökhan gole izin vermedi.

43' Emre Kılınç'ın kullandığı köşe vuruşunu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. Dönen topa Stelios Kitsiou vurdu ama top üstten auta gitti.

41' Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Szalai kafayı vurdu. Top üst direkten döndü.

38' Stelios Kitsiou, ceza sahasına taşıdığı topu Ghayas Zahid'e bıraktı. O bekletmeden vuruşunu yaptı ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

37' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Arda Güler topukla Zajc'a şık bir pas verdi. Zajc yanındaki Serdar'a bıraktı. Serdar'ın orta şut karışımı vuruşu kaleci Gökhan'da kaldı.

28' Jorge Jesus, Miha Zajc, İsmail Yüksek ve Arda'yı duraklamadan faydalanarak yanına çağırdı ve istediklerini anlattı.

22' Attila Szalai savunma arkasına yüksek bir top gönderdi. Enner Valencia için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

8' Arda Güler'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu kaleci Gökhan kornere çeldi. Arda'nın kullandığı köşe vuruşuna Samet kafayı vurdu. Stelios Kitsiou topu çizgiden çıkardı.

5' Stelios Kitsiou'nun kulağında bir aksesuar olduğunu gören hakem oyuncuyu uyardı. Stelios Kitsiou da kulağındaki küpeyi çıkarıp saha kenarına attı.

1' Zorlu mücadelede ilk düdük geldi.