Yeni Akit, Vera’nın mektubunu hedef aldı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Vera’nın ebeveynleri tarafından algı oluşturmak için kullanıldığını iddia etti.

Yeni Akit, Vera’nın mektubunu hedef aldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.08.2024 - 04:00

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, dün Yeni Akit gazetesinde yayımlanan ‘Canım babacım yok, Vera! Anne de yok, baba da yok!’ başlıklı yazısında Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın doğum gününde babasına gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Karahasanoğlu, Vera’nın ebeveynleri tarafından algı oluşturmak için kullanıldığını iddia ederken yazısında “Onlar ‘canım babacım’ diye başlayan bir mektubu yayınlayarak, gezi isyanında 14 kişinin ölümüne sebebiyet veren kişilerden birisi olan ‘baba’yı cezaevinden çıkarmak için tiyatro senaryoları yazıyorlarsa; ben de mecburen ‘canım babacım’ın karşılığının olmadığını onlara hatırlatmak zorunda kalıyorum” ifadelerini kullandı. Söz konusu yazıya Tayfun Kahraman’ın eşi Dr. Meriç Demir Kahraman ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası’ndan tepki geldi. Dr. Kahraman Cumhuriyet’e yaptığı, Yeni Akit gazetesine tepki gösterdiği açıklamasında “Gazete denemeyecek bu şeydeki iğrenç yazı midemi bulandırdı. 5 yaşında bir çocuğa hınç duymak, nefret duymak, ‘sana anne de yok baba da yok’ demek için vicdansız ve ahlaksız olmak lazım. Bizim kızımız bir hukuksuzluk mağduru. Babasından haksız yere koparılmış bir çocuk. Her hafta babasıyla bir camın arkasından konuşuyor. Her gün babam ne zaman gelecek diye soruyor. Biz bunu iki buçuk senedir her an yaşıyoruz” dedi. 

''GAZETECİ OLDUĞUNU NSÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL''

Sözlerinin devamında Tayfun Kahraman’ın Gezi sürecindeki tavrını hatırlatan Dr. Kahraman “Yazının yer aldığı yerin bir gazete, yazıyı yazan tipin bir gazeteci olduğunu söylemek mümkün değil. Gazeteci olsa, eşim Tayfun Kahraman’ın Gezi olayları devam ederken hükümetle görüşerek olayların yatışması için çaba sarf eden isimlerden olduğunu bilirdi. 5 Haziran’da Bülent Arınç başkanlığında, 13 Haziran’da Başbakan Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantılardaki yapıcı tavrını ve sonrasında yaptığı açıklamaları görürdü. Gazeteci olsa, bu davadaki hukuksuzlukları bilirdi” ifadelerini kullandı. 

''ADLİ YARGILAMA İSTİYORUZ''

Yeni Akit’te yayımlanan yazıda geçen ifadelerin bağlamından kopartıldığını söyleyen Dr. Kahraman sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “On sene önceki mesleki bir toplantıda başkalarının sözlerini bağlamından kopararak, sırf Tayfun da aynı toplantıda diye bizleri “aile kurumuna düşman” ilan eden ve 5 yaşındaki kızıma çirkin sözlerle saldıran bu kişiyi önce Allah’a ve sonra kamu vicdanına havale ediyorum. Vera’nın annesi de var, babası da var. Bunun ötesinde milyonlarca insandan oluşan bir ailesi de var. Bu aile Vera’yı korur. Ama bu ülkenin tüm çocuklarını bu sözde gazetecinin nefretinden, bu hınç dolu karanlıktan korumak lazım. Dava açmaya bile değmez, Yolda görsem yüzüne bakmaya tenezzül etmeyeceğim, insanlıktan nasibini almamış bir şahıs için nefes tüketecek değiliz. Biz gerekçesiz ve delilsiz bir davayla aile bütünlüğüne kastedilen Kahraman ailesi olarak en temel vatandaşlık hakkımızı, adil yargılanmayı istiyoruz” 

''KAHRAMAN AİLESİYLE DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'' 

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından dün yapılan açıklamada ise “Yeni Akit Gazetesi’nde bugün yayımlanan yazıya insani, ahlaki ve mesleki bir çerçeveden cevap vermek oldukça zor. 5 yaşındaki bir çocuk ve hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutulduğu için cevap hakkını kullanamayan değerli üyemiz üzerinden, kin ve nefret kusan; yaşanan konuşmaları tahrif ederek açık bir biçimde yalan atan ve manipülasyon yapan şahsa söylenecek söz bulmakta zorlanıyoruz. Tutsak meslektaşımız Tayfun Kahraman ve değerli ailesi ile dayanışmamızı güçlü bir şekilde sürdüreceğimizi yeniden belirtmek istiyoruz” dendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler