Ülkücüler arasında milletvekili borsası

Bahçeli, İYİ Parti’den gelen ipi makam odasında İYİ Parti logolu bir torbayla asarak fotoğraf çektirdi. Söz konusu hamle, İYİ Parti kanadından partilerine yönelik tehdit olarak yorumlandı.

Ülkücüler arasında milletvekili borsası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.10.2024 - 04:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında terör örgütü PKK’nin elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklama, siyaset gündemindeki yerini koruyor. Ülkücü camiayı hareketlendiren açıklamaya tepki yağdı. Açıklama, MHP ve İYİ Parti arasında da gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Meclis kürsüsünden “idam ipi” fırlatarak tepki göstermesi, yeni bir tartışmaya da pencere açtı. MHP lideri Bahçeli’nin ipi odasına asmak üzere istemesi üzerine söz konusu ip, İYİ Parti tarafından Bahçeli’ye gönderildi. 

BAHÇELİ URGANI İYİ PARTİ'YE ASTI

Bahçeli, İYİ Parti’den gelen ipi makam odasında İYİ Parti logolu bir torbayla asarak fotoğraf çektirdi. Söz konusu hamle, İYİ Parti kanadından partilerine yönelik tehdit olarak yorumlandı. Bu gelişmeler yaşanırken MHP’liler arka arkaya partilerinden istifa ettiklerini sosyal medya hesaplarından duyurmaya başladı. MHP tabanının açıklamaya tepkisi büyürken, MHP kaynakları İYİ Parti’den MHP’ye 15 milletvekili geçeceği iddialarını sızdırdı. İYİ parti kurmayları, söz konusu iddiayı yalanladı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç, “AK Parti, CHP ve MHP’den toplam 32 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmek istediği bilgisine ulaştık” açıklamasını yaptı.

'BAHÇELİ'Yİ HAYRETLE İZLİYORUZ'

Cumhuriyet’in ulaştığı İYİ Parti kaynaklakları da sürecin; AKP, CHP ve özellikle de MHP’den İYİ Parti’ye geçişlere gebe olduğunu kaydetti. MHP kanadının ortaya attığı iddianın gerçeklikle ilgisi olmadığını söyleyen kurmaylar, iddiaların MHP tarafından “Milletvekillerini partide tutmak” için yapılan bir propaganda olarak ortaya atıldığını kaydetti. İlerleyen dönemde İYİ Parti’nin Meclis’teki tek muhalif parti olarak kalacağı iddiasında bulunan partililer, olası çözüm sürecine sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtti. Daha önce MHP ile çalışan İYİ Parti kurmayları da Bahçeli’nin açıklamalarını hayretle izlediklerini belirtti. “Bu kadarını yapabileceğini tahmin etmiyorduk” diyen İYİ Partililer, ilerleyen dönemde İYİ Parti’nin MHP’nin hamlesiyle ortaya çıkan “milliyetçi cephe boşluğunu” tamamlayacağını kaydetti. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon