Tahliye talebine savcılıktan ret

İlk raporda asli kusurlu gösterilen kişilerin kusursuz gösterildiği ikinci bilirkişi raporu sonrası sanıkların yaptığı tahliye başvurusu savcılık tarafından reddedildi.

Tahliye talebine savcılıktan ret
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.08.2024 - 04:00

İki sanığının firari olduğu ve 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı Davasında geçtiğimiz gün yeni bilirkişi raporu tamamlanmıştı. İlk raporda asli kusurlu gösterilen kişilerin kusursuz gösterildiği ikinci bilirkişi raporu sonrası sanıkların yaptığı tahliye başvurusu savcılık tarafından reddedildi. Savcılık kararına "İki rapor arasında esaslı farklılık ve çelişkiler olması"nı gerekçe gösterirken, teknik bir üniversiteden çelişkileri giderecek yeni bir rapor alınması mütalasında bulundu. 

‘KENDİLERİ BU BİNADA OTURUR MUYDU?"

Karar sonrası Cumhuriyet'e konuşan kayıp yakını Nurgül Göksu, "Son çıkan bilirkişi raporuna göre kolon, döşeme, perde beton kesmek yıkıma sebep olmuyormuş! Bu raporu hazırlayanlar böyle bir binada otururlar mıydı" dedi. Civarda aynı dönem, aynı mevzuata göre ve aynı kalitede yapılan binaların az hasarlı ya da hasarsız olduğunu anımsatan Göksu, "Tüm suçu müteahhite atan raporla özellikle Ersan Şen'in savunduğu firari sanıklar aklanmak istiyor. Müteahhit suçu neyse çeksin, ancak binada ağır tadilat yapanlar da hak ettikleri cezaları alsın ki kararların artık bir caydırıcılığı olsun" ifadelerini kullandı. Göksu, gazetemiz aracılığıyla "Sanıkları aklamaya yönelik değil, gerçekleri ortaya çıkaracak bilimsel yeni bir rapor istiyoruz" çağrısında bulundu. Tahliye talebi reddedilen tutuklu sanık fenni mesul Mehmet Tekin'in avukatı Burhan Gürbüz ise şunları söyledi:

‘OLAN YİNE BİZE OLDU'

"Tartışmalı raporda belki de tartışmaya en kapalı yer, Mehmet Tekin'in suçsuzluğuna ilişkin olan kısım. Tekin kendisine yönelik suçlamaları mahkemede belgeleri ile çürütmüş, böylece bir yandan da asıl suçluların ortaya çıkması konusunda da önemli bir katkı sağlamıştı. Öyle ki kayıp yakınları bile Tekin'i mahkemede alkışlamıştı. Olan yine bize oldu. Bir kişinin masumiyetine inanılması için daha ne olması lazım?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler