Sorunlar çığ gibi büyüdü

Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Keçiören Belediyesi’nin AKP dönemine ait faaliyet raporlarına göre belediyede 2015’ten bu yana tehdit olarak gösterilen sorunlar çözülemedi.

Yayınlanma: 23.06.2024 - 04:00
Sorunlar çığ gibi büyüdü
Abone Ol google-news

2004 yılından 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar AKP yönetiminde olan Keçiören Belediyesi’nin 2023 yılı mali faaliyet raporuna göre, eski Keçiören Belediye Başkanı ve geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’den Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aday gösterilen Turgut Altınok döneminde 2015 yılından bu yana gösterilen bazı zayıf yönlere ve tehditlere çözüm bulunamadı. 2015 yılında çıkan faaliyet raporunun tehditler bölümünde “Nüfus yoğunluğunun fazla olması, gelirlerin az olması, fazla göç almakta olması, ulaşımla ilgili sorunların olması, sanayisinin az olması, otopark sorununun bulunması, otel ilçe olması, konaklama tesisinin bulunmaması” sorunları gösterildi. 2019 yılında seçimleri kazanarak Keçiören’i yönetmeye başlayan Altınok’un dönemi de dahil olmak üzere 2015 ile 2023 yılları arasında çıkan raporların hepsinin tehditler bölümünde aynı maddeler yer aldı. Bu kapsamda Altınok yönetiminde tehdit olarak yer alan sorunların çözülmediği görüldü. Raporda yer alan “Sanayinin az olması” sorununu yönettiği ilçede çözemeyen Altınok’un seçim çalışmaları kapsamında ABB’de sanayileşme sorunu olduğunu iddia ederek birçok sanayi bölgesi kuracağını ileri sürmesi dikkat çekti. 

ZAYIF YÖNLERE DE ÇÖZÜM BULUNAMADI

2015 yılında yayımlanan faaliyet raporunun zayıf yönler bölümünde yer alan “Yapılan işlerin yeterince tanıtılmaması, çalışanlar tarafından teknolojinin yeterince kullanılmaması, hizmet binasının otopark sorununun bulunması, hizmet binasının acil kaçış planının olmaması, 40 yaş üzeri personelin çok olması, memur sayısının az olması, çalışanların çoğunun ilçe dışında oturuyor olması” sorunları 2020 yılına kadar çıkan raporlarda gösterildi. Altınok döneminde çıkan raporlarda ise “Yapılan işlerin yeterince tanıtılmaması, çalışanlar tarafından teknolojinin yeterince kullanılmaması, hizmet binasının otopark sorununun bulunması, çalışanların çoğunun ilçe dışında oturuyor olması” sorunları yer almaya devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler