Son dakika... SADAT'ın kurucusu, Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi yaşamını yitirdi

SADAT'ın kurucusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti.

Son dakika... SADAT'ın kurucusu, Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi yaşamını yitirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.08.2024 - 13:02

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanlarından ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Politikaları Kurulu Üyesi, SADAT'ın kurucusu emekli general Adnan Tanrıverdi bu sabah yaşamını yitirdi. 

79 yaşındaki Adnan Tanrıverdi bir süredir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Tanrıverdi'nin cenazesi 5 Ağustos Pazartesi günü (yarın) ikindi namazını müteakiben Eyüpsultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

TANRIVERDİ VE KURUCUSU OLDUĞU SADAT

1944 Konya doğumlu olan Adnan Tanrıverdi, 1964 yılında girdiği Kara Harp Okulun'dan 1966'da topçu subayı olarak mezun oldu. 1992'de tuğgeneralliğe yükseltilen Tanrıverdi, İstanbul'daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın ardından Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı yaptı. 1996'da "kadrosuzluk" gerekçesiyle emekli edildi. 

Adnan Tanrıverdi ve benzer şekilde "irticai faaliyetleri" nedeniyle emekli edilen askerler tarafından 2012 yılında kurulan SADAT da (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.), özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası karanlık yapısı ve ilişkileri nedeniyle çokça tartışma konusu oldu. 

SADAT, daha önce de Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Milli Savunma Üniversitesi’nin harp okulu mülakatlarıyla gündeme gelmişti.

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) Başkan Yardımcısı ve SADAT kurucusu Gürcan Onat “Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor” açıklamasıyla harp okulu mülakatlarında görev aldığını belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamayla harp okulu mülakatlarında SADAT kurucusu Gürcan Onat’ın yer aldığını doğrulamıştı.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler