Şirketlerin yapacağı santrallar için 'acele kamulaştırma'

Çeşitli kentlerdeki güneş (GES), rüzgâr (RES) ve hidroelektrik (HES) santralları için acele kamulaştırma kararları çıkarıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolları için de acele kamulaştırma kararı alındı. Kamulaştırmalar için Cumhurbaşkanı kararları yayımlandı.

Şirketlerin yapacağı santrallar için 'acele kamulaştırma'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.10.2024 - 04:00

Kamulaştırmalar için Cumhurbaşkanı kararları yayınlandı. Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Nakkaş-Başakşehir (bağlantı yolları dahil) kesiminde yol yapım çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde işletme faaliyetleri Avrupa yakasında Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş., Asya yakasında da KMO Anadolu Otoyolu İşletme A.Ş. olarak iki ayrı şirket tarafından yürütülüyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nda Anadolu Yakası’nda Limak Cengiz Ortak Girişimi, Avrupa Yakası’nda ise Kolin Kalyon Ortak Girişimi faliyet gösteriyor. 

Yavuz Yapı tarafından gerçekleştirilecek Ankara Yavuz GES üretim tesisinin yapımı amacıyla Ankara Mamak’ta 13 noktada acele kamulaştırma kararı alındı. BİL GES Elektriğin, üretim tesisi için yine Ankara Mamak Odabaşı’nda 4 noktada acele kamulaştırma yapılacak. İnova Elektrik tarafından Bilecik’te gerçekleştirilecek Metristepe RES için de acele kamulaştırma kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda Bilecik Bozüyük’e bağlı Doruk ve Yeniçepni ile Sögüt’e bağlı Hayriye’de çok sayıda acele kamulaştırma yapılacak. Bu kapsamda kamulaştırma yapılacak yer sayısı 50. 

Ere Grubu şirketlerinden Gazipaşa Enerji tarafından işletilen Birkapılı HES (yardımcı kaynak RES) elektrik üretim tesisinin yapımı için de Mersin Mut’ta 3 acele kamulaştırma yapılacak. Bütün santraller için taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon