Sinan Ateş davasında karar beklenirken Selma Ateş'e saldırı!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanık Suat Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hakaret etti. Öğle arasında dışarıya çıkan tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında da yumruklaşma yaşandı. Davada karar öncesi verilen arada bu kez Sinan Ateş'in ablası ve eşi saldırıya uğradı. Saldırgan şahıs gözaltına alındı.

Sinan Ateş davasında karar beklenirken Selma Ateş'e saldırı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.10.2024 - 09:37

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda devam ediyor.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salonda yer aldı.

ÖZEL'E HAKARET

Sanıklardan Suat Kurt duruşma başlamadan önce "Özgür Özel sen haysiyetsizsin, kahpe seni"  ifadeleriyle hakaret ettiği için duruşma jandarma ekiplerince salondan çıkarıldı. Mahkeme heyeti salona gelince, avukatlar durumu Mahkeme Başkanı’na açıkladı. Avukatlar, eğer Kurt hakkında tutanak tutulacaksa, görüşmelerini engelleyen jandarmalar hakkında da tutanak tutulmasını istedi. Mahkeme Başkanı, konunun büyütülmesine gerek olmadığını belirterek, Kurt ile avukatının konuşabileceğini belirtti. 

GAZETECİLER YİNE HEDEF ALINDI

Bu olayların ardından, tutuklu sanık eski Cinayet Büro amiri Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl esas hakkında mütalaaya karşı savunma yaptı.

Av. Bingöl, müvekkili aleyhine haber ve açıklama yaptıkları gerekçesiyle gazeteciler Tolga Şardan, Asuman Aranca, Timur Soykan, Şule Aydın, Turhan Çömez ve Av. Mehmet Saral için, “Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar” dedi.

BİLİRKİŞİ HAKKINDA RET KARARI İSTENDİ

Mustafa Ensar Aykal’ın Tolgahan Demirbaş’a Sinan Ateş’in adresini verdiği iddiasını reddedip, “Verdiğimizi kabul edelim. İyi ama dosyaya konan adresler Sinan Ateş’in adresi değil ki. Tolgahan’ı Emniyette çok kişi tanıyor. Onların adı niye geçmiyor? Bu 13 Emniyetçiye niye Tolgahan’la ne görüştükleri sorulmuyor?” ifadelerini kullandı.

Bingöl, resmi bilirkişinin eski polis memuru olduğunu, bu dosyadaki 13 kişi hakkında belge düzenlediği, daha sonra bu davada bilirkişilik yaptığını, bu nedenle hem bilirkişi hem bilirkişi hakkında ret kararı alınmasını talep etti. 

"VEBALİ YOK"

Bingöl, müvekkilinin telefonunun şifresini vermemesi ve ABD’den şifrenin kırılmasının istenmesiyle ilgili olarak da “Biz şifremizi biliyoruz. ‘Sebebini söyleyin, verelim’ dedik. Savcıya, telefonda çıkan her şeyi koyup koymayacağını sorduk. ‘Hayır.’ diyemedi; bilirkişi için, ‘Devletin en mahrem işlerini yapan kişidir.’ diye konuştu. Bilirkişiyi gördük. İyi ki vermemişiz. İnşallah ABD cevap verir, kırılır gelir. Bir yığın hain var, onlara emsal olur” dedi. Bingöl, müvekkilinin tahliyesini de “Sinan Ateş’in iki kız çocuğunun tek bir gözyaşında bu adamın vebali yok. Tahliye değil ev hapsi talep ediyorum” ifadeleriyle istedi.

Öğle arasında dışarıya çıkan tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında yumruklaşma yaşandı.

Öğle arasının ardından avukatların savunmaları tamamlandı.

Mahkeme Başkanı, müzakere kurarak duruşmayı saat 16.30’a erteledi.

SELMA ATEŞ'E SALDIRDILAR

Kararın açıklanması için verilen arada müştekiler ve avukatları Sincan Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde oturuyordu. Bu sırada, beyaz ceketli ve kimliği bilinmeyen bir kişi, Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve eşine arkadan yaklaşıp yumruk attı. Bu durum üzerine bahçede arbede yaşandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırgana müdahale etti. İki taraf arasında kavga çıktı. Saldırgan polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalandı. Sinan Ateş'in yakınları saldırı sırasında Selma Ateş ve Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i korumaya çalıştı. Selma Ateş saldırgana karşı "Hem kardeşimi katlediyorsunuz, hem de bize saldırıyorsunuz. Bunlara ceza kesilmezse bizi de öldürecekler" ifadelerini kullandı. Bu sırada anne Saniye Ateş fenalaştı. Saniye Ateş tedbir amacıyla ambulansa bindirilip olay yerinden hastaneye kaldırıldı.  Saldırının ardından açıklama yapan Selma Ateş, "Buradan çıktığım anda saldırıya uğrayacağımı biliyorum. Eğer başıma bir şey gelirse sorumlusu Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yıldırım’dır, MHP ve Ülkü Ocakları’dır" dedi. 

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırganın adının Mertcan Kılıç olduğu, Yenikent Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi. Ayşe Ateş'in avukatı Şeyda Şahin, Kılıç'tan şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Olaylı aranın ardından duruşmaya devam edildi ve Mahkeme Başkanı kararları açıklamaya başladı. 

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme Başkanı; tetikçi Eray Özyağcı’ya, azmettirici Doğukan Çep ile Tolgahan Demirbaş ile müşterek failler Vedat Balkaya ve Suat Kurt’a tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

Zekeriya Asarkaya ile Ufuk Köktürk için beraat kararı çıkarken, MHP’li avukat sanık Av. Serdar Öktem’e tahliye kararı verildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler