Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi görevleri nelerdir?
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde sandık kurulu üyeleri ne kadar ücret alacağı merak ediliyor. Peki, Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi görevleri nelerdir?
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde sandık kurulu üyeleri ne kadar ücret alacağı, ücretlerin ne zaman yatacağı ve sandık görevlilerinin görevleri araştırılıyor. Peki, Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? 2023 sandık görevlisi görevleri nelerdir? İşte ayrıntılar...
2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?
14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.
2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şöyleydi;
Başkan ve Üyeler: 261,00 TL
Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL
SANDIK GÖREVLİSİ GÖREVLERİ NELERDİR?
- Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:
- Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması
- Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi
- Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması
- Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması
- Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi
- Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.
SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
- İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.
- Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- 18 yaşını doldurmuş olmak,
- Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunmaktadır. Ancak başvuruların başlayacağı dönemde sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli.
- Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.
En Çok Okunan Haberler
- Hayatını kaybetti!
- AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı gündem oldu!
- 'Atatürk ile Cumhuriyet ile bayrak ile...'
- Serdar Ortaç son malını da satışa çıkardı!
- 'Erken seçim' çağrısı: CHP tarih verdi
- CHP’de çelişen başkanlara uyarı
- İşte Belediye Başkanı'nı öldüren saldırganın ifadesi!
- İşte sıfır faizli kredi veren bankalar…
- AKP'den kayyum için ilk açıklama
- ‘Bu haliyle akla ziyandır’