Saadet Parti kurmayları, Cumhuriyet'e konuştu: 'Liderlerin görüşmesi devam edecek'

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelen 6 parti, ilk liderler turunu bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde tamamlayacak. Liderlerin masasında Merkez Bankası’nın (MB) faiz kararı ve iktidarın Suriye konusunda değişen söylemleri gibi konular olduğu belirtilirken, görüşme sonrası yayımlayacakları metinde; “MB’nin bağımsızlığı, sığınmacıların süratle geri dönüşü” gibi konulara vurgu yapmaları bekleniyor. Ayrıca buluşmalara ekime kadar ara verilebileceği belirtilirken, Saadet Partili isimler, “Liderler görüşmelerin devamına yönelik bir takvim belirleyecek” bilgisini paylaştı.

Saadet Parti kurmayları, Cumhuriyet'e konuştu: 'Liderlerin görüşmesi devam edecek'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.08.2022 - 02:00

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş vaadiyle bir araya gelen 6 siyasi partinin liderleri, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde, partinin genel merkezinde ilk tur buluşmalarını tamamlayacak.

Edinilen bilgiye göre, bu zirve liderlerin yaptığı son buluşma olmayacak. 6’lı masanın ekime kadar görüşmelere ara vermesi beklenirken, Saadet Partisi kurmayları konuya ilişkin “Görüşmelerin devam edeceğine yönelik tüm partilerde bir kanaat var. Liderler görüşmelerin devamına yönelik bir takvim belirleyecektir” bilgisini paylaştı. Ayrıca, partilerin kurduğu komisyonların çalışmalarını sürdürdüğünü de aktaran kurmaylar, “Çeşitli komisyonlar raporlarını tamamladı. Aralarında raporunu kamuoyuna açıklamayan Göç Komisyonu da var. Rapor genel başkanlara sunuldu. İnceleyecekler ve ardından kamuoyuyla paylaşılacak. Bunun yanında çalışmaları süren komisyonlar da var. Örneğin seçim güvenliği komisyonu raporunu açıkladı, ‘Bundan sonra ne yapabilir gibi’ liderler üstünde düşüneceklerdir” ifadelerini kullandı.

FAİZ VE SIĞINMACILAR

Aday isminin bu zirvede de gündemde olmayacağı aktaran Saadet Partililer, “Kamuoyunda bir beklenti olduğunu biliyoruz. Önemli olan beklentiye zamanı gelince cevap vermek. O zamanın da şimdi olmadığını düşünüyoruz” yorumunu yaptı. Bunun yanında; liderlerin bugünkü buluşmasında ekonomi ve dış politika konularına ağırlık vermesi bekleniyor. Masada MB’nin faiz kararı ve iktidarın Suriye sorununda değişen söylemleri gibi konuların değerlendirilmesi ve görüşme sonrası yayımlayacakları metinde; “MB’nin bağımsızlığı ile sığınmacıların süratle geri dönüşüne” vurgu yapmaları bekleniyor.

‘PARLAMENTOYU KASTETTİ’

Öte yandan; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun hafta başında yaptığı “6’lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı” çıkışını da değerlendiren Saadet Partisi kurmayları, şunları kaydetti:

“Bu ilk defa yaptığı bir açıklama değildi, önceden de söylemişti. Altılı masada seçim yasasıyla beraber artık oylar ortadan kalktığı için bir araya gelişlerin partilere parlamento seçimlerinde bir artısı olmadığını söyledi. Bundan dolayı da parlamento seçimleri için farklı alternatiflerin gündeme getirilmesi gerekiyor. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi noktasında ayrı hareket anlamında değil, parlamento seçimlerinde daha fazla sandalye kazanmak anlamında farklı seçenekleri değerlendirme açısından söylenen bir söz. Şu anda zaten her parti kendi içinde bu konulara çalışıyor, biz de çalışıyoruz. Bununla ilgili değerlendirme de zamanı geldiğinde hem birebir görüşmelerde hem toplu görüşmelerde masaya konur.” 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon