Özgür Özel'den 'Yenidoğan' tepkisi: 'Bu sistemin kurucusu Erdoğan...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da düzenlenen Vestel Yarı Maratonu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 12 bebeğin ölümüne neden olan 'Yenidoğan Çetesi' skandalında sorumlunun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Özel, "Asıl sorumlu benim ben diyen kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' tepkisi: 'Bu sistemin kurucusu Erdoğan...'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.10.2024 - 09:54

Türkiye gündemine oturan 'Yenidoğan Çetesi' skandalına ilişkin infial sürerken CHP lideri Özgür Özel'den yeni açıklama geldi. Özel, skandalın sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Özel, Manisa'da düzenlenen Vestel Yarı Maratonu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

'BİNALARA EL KONULUP SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DEVREDİLMESİ LAZIM'

Özel'in açıklamalarının satır başları şöyle:

"Son zamanlarda Yenidoğanlar'a yönelik olarak yaşanan utanç verici ve hiçbirimizin artık tahammül edemediği bir çeteyle karşı karşıyayız. Bugün bir kez daha memleketim Manisa'dan çağrı yapıyorum. Bu rezalete bulaşanları görevleri icabı, görev suçundan yargılamak değil; bilerek kasten ölüme sebebiyetten yargılamak ve gün ışığına çıkarmamak lazım. Ne kadar hastane varsa bu hastanelerin hepsinin kamulaştırılması ve varlıklarıyla binalarına el konulup Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi lazım.

"İBRETİ ALEM OLSUN"

'Olağanüstü Hal' ilan edip, Meclis'in yetkilerini kullanarak 15 Temmuz darbesine karışan cemaatin tüm varlıklarına el konuldu. 

Bugün KHK'ye gerek yok. Ben ana muhalefet olarak teklifte bulunuyorum. Gelsinler bütün varlıklarına kamu adına el koyalım, ibreti alem olsun. En ağır tedbiri almamız gerekiyor. 

"BU SİSTEMİN KURUCUSU ERDOĞAN"

Mevcut Bakan o dönemde İl Sağlık Müdürü'ydü. Haberdar oldukları konudan biz 19 ay sonra haberdar olduk. Burada çok ciddi bir ihmal var ama o günlerin Sağlık Bakanı da üzerine gitmediyse sorumlu. Asıl sorumlu benim ben diyen kalemin sahibi Recep Tayyip Erdoğan. Onlar tali sorumlular. Bu ülkede sağlığı bu kadar metalaştıran ve ticarileştiren, bu çocukların sevk edilip kaldığı özel hastanelerde yoğun bakımın çok olup devlet hastanelerinde az olmasının sebebi bu sistemin kurucusu ve övüne övüne bu sistemi kuran Recep Tayyip Erdoğan. 

SIĞINMACILAR KONUSU

Dün Erdoğan'ın Scholz'u yolcu ederken; Lübnan'dan yeni sığınmacılar gelirse kapımız açık diyor. Soralım bakalım bu ülkede Erdoğan dışında kim böyle düşünüyor. AKP'ye oy verenler bunun için mi verdi? Suriye'den Lübnan'dan gelirse kapımız açık diyor. Esad genel af çıkardı. O genel afa göre ülkelerine dönüyorlar. 

Hızla dönmelerini beklerken; Esad'la konuşması gerekirken yeni sığınmacılardan bahsediyor. Çıldırmamak elde değil. 

Almanya'dan her gün 1 uçak sığınmacı gelecek. Onu anlaşmış. Almanla; Erdoğan Almanya'daki sığınmacıları da alıyor diyorlar, çok mutlular. Lübnan'da gelenleri de Türkiye'de tutacak. 

Eurofighter almak için karşığında Almanya'dan sığınmacı alıyor. Daha önce F-35'ten çıkartıldığında yeterli tepkiyi veremedi, ayrıca Lübnan'dan gelene de kapımız açık diyor. 

Ben kendisinin Scholz ile oturup yeni sığınmacılar getirmek üzere anlaşmasını değil Esad'la oturup mevcut sığınmacıları ülkesine yollamasını bekliyorum. Kendisine oy veren tüm seçmene şikayet ediyorum."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon