Özgür Özel'den sert 'teğmen' tepkisi: Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu akşam ziyaret edeceğini açıkladı. Özel ayrıca partisinin 'Tüzük Kurultayı' ile ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada AKP'li isimler tarafından hedef gösterilen teğmenler hakkında da konuşan Özel, "Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den sert 'teğmen' tepkisi: Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.09.2024 - 15:36

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer katıldı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'TÜZÜK KURULTAYI' MESAJI

Tüzük Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "4-9 Eylül arası bir Değişim Kurultayı öngördük. 4 Eylül günü tarihe önemli bir atıf yapacak. Güçlü bir katılımla birlikte Sivas'a gideceğiz ve Değişim Kurultayı'nı Sivas'ta başlatacağız" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, şunları söyledi: "Ayın 5'inde Tüzük Komisyonu son toplantısını yapacak. O toplantı tüzüğümüze Kurultaya önerilmek üzere son şeklini verecek. Havada tüzük taslakları oluşuyor. Tüzük taslağı Parti Meclisi tartışılmadan verilmiş olabilir mi? Bazısı ham taslak, bazısı tamamen uydurma..."

"7 ve 8 Eylül günü Türkiye'yi nasıl yöneteceğiz? sorusunun cevabı olan programımızı tartışmaya başlayacağız" diyen Özel, "Önce talep toplayacağız, sonra da CHP'nin önerisini halkımıza arz edeceğiz. Herkes hangi konuda ne konuşacağını, sınırlarımızı, ortak mutabakatımızı, gelecekteki hükümet programımımızın iskeletini öğrenmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, tüzük ile ilgili önerilerini almak için bugün CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ifade etti.

ÖZEL DE 'TEĞMEN' TARTIŞMASINA DAHİL OLDU

Özel, teğmenlerin yemin töreni sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması tartışmalarına da yanıt verdi. Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları birincileri kadın teğmenleri tebrik eden Özel, "Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi, "Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz" mi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" dedi.

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

"'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır.  Mustafa Kemal'in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. 

Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne... Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis'i açtırdık. Orada durmaya biliriz. 

Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler