Özgür Özel'den, Erdoğan'ın o sözlerine flaş yanıt: 'Ahmet Şık'ın sözleri Meclis'e, Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis'teki Can Atalay oturumunda Ahmet Şık'a saldıran AKP'li Alpay Özalan'a arka çıkmasına CHP lideri Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, Şık'ın bazı sözlerinin Meclis'e yakışmadığını belirterek, "Alpay Özalan denen organizma ne yapıyor? Kürsüye saldırıyor, kan akıtıyor, kadına şiddet uygulanmasına ön ayak oluyor, her şeyi başlatıyor. Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor" dedi.

Özgür Özel'den, Erdoğan'ın o sözlerine flaş yanıt: 'Ahmet Şık'ın sözleri Meclis'e, Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.08.2024 - 16:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bitlis'te, Can Atalay oturumunda yaşananlarla ilgili "Bir avuç marjinal muhalefet partilerini peşinden sürüklüyor" sözlerine yanıt verdi.

'KOCA DEVLETİ CEMAATİN PEŞİNE TAKAN SİZSİNİZ'

Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Özel, ilgili soruya karşılık şunları söyledi:

"Bir avuç FETÖ'cünün peşine koca partisini takmış biri için yine olmadık bir eleştiri. Bir avuç cemaat ve tarikatın peşine koca devleti takan biri, 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakların yıllarca sıvazlamış, yolunu temizlemiş biri şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor. Ahmet Şık'ın üslubunun Meclis'e uygun olmadığını söyledim, hatta beni eleştirenler de oldu. Ahmet Şık, sözün sınırlarında saygı sınırlarını aşmış olabilir."

'MİLLİ GURURUMUZDU, MİLLİ UTANCIMIZ OLDU'

Özel şöyle devam etti:

"Peki Alpay Özalan denen organizma ne yapıyor? Kürsüye saldırıyor, kan akıtıyor, kadına şiddet uygulanmasına ön ayak oluyor, her şeyi başlatıyor. Ahmet Şık'ın sözü ağırdı, bazı kelimeleri Meclis'e yakışmadı. Alpay Özalan Türkiye'ye yakışmıyor. Biz Özalan'ı milli takımda oynarken milli gururumuz olarak görürdük, Erdoğan'ın partisinde milli utancımıza dönüştü. Buradan özeleştiri yapması gereken kişinin eleştiriye yeltenmesini tükenmişlik sendromuna bağlıyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bitlis'te konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AKP milletvekili Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla gündem olan Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuşmuştu.

İfadelerinde Ahmet Şık'ı "marjinal" ve "provokatör" olarak niteleyen Erdoğan, muhalefeti de hedef almıştı.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler. Avrupa'da keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten alıp hizmeti hapisteki teröriste veriyorlar. Meclis'te provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini takip etik. 

Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar."

'VANİKÖY' YANITI: 'İSTANBUL'A 261 HANÇER SAPLANDI'

Özel, Erdoğan'ın Vaniköy'de geçmişte yapı ruhsatı verilen ve yenileme sırasında İBB tarafından mühürlenen inşaat üzerinden sarf ettiği "İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım, akraba çiftliğine çevirdiler" sözlerine de yanıt verdi.

CHP lider, "O İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul'da 4 gökdelen vardı, bugün 265 gökdelen var. İstanbul'un bağrına 261 hançer sapladı" diye konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler