Özgür Özel: Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla çıkıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Güvenpark'tan Anıtkabir'e "Büyük Gençlik Yürüyüşü''ne katıldı. Özel, yürüyüşün ardından yurttaşa seslendi.

Yayınlanma: 19.05.2024 - 11:59
Özgür Özel: Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla çıkıyoruz
Abone Ol google-news

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla başkentte binlerce kişi, Büyük Gençlik Yürüyüşü'nde bir araya geldi. Kızılay Güvenpark'ta başlayan yürüyüşe Gençlik Caddesi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Büyük Gençlik Yürüyüşü'nde CHP milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yer alıyor. Özgür Özel, Büyük Gençlik Yürüyüşü'nün ardından açıklama yaptı. Özel, konuşmasında "Atatürk'ün huzuruna birinci parti olmanın gururuyla çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GAZİ 100 YIL ÖNCE NASIL BAŞARDIYSA ANCAK ÖYLE BAŞARABİLİRİZ"

Özel, konuşmasında şunları söyledi:

"Son yapılan seçimlerde gazinin partisi 47 aradan sonra 1.parti olmuştur. Burada başarının sırrını çok sayıda gazeteci yorumcu televizyoncu tartışıyor. Bana soruyorlar nasıl yaptınız diye. 1980 darbesi siyasi partilerin 1980 sendikaların örgütlenmenin bilhassa solun üzerinden talepleriyle geçti. O günden bugüne siyaset kalesinin başarı kapısını partimiz bir türlü aşamıyordu. Üzerinde 3 koca kilit vardı. Biz partimiz kongresinden değişim sloganıyla genç dinamik kadrolarla çok sayıda genç ve kadın arkadaşımızla birlikte yetkiyi aldıktan sonra oturduk önümüzdeki duruma baktık. Buradan bir kez daha hatırlatmak isterim ki CHP'nin PM'nin yaş ortalaması 43'tür. CHP'nin MYK'nun yaş ortalaması 46'dır. CHP'de MYK'da 18'i gölge kabinede bakan 1'isi cbaşkanı yardımcısı, 18 genel başkan yardımıcısı görevlidir. Sarayın yaptığı görevlendirmede 17 erkek bakan sadece 1 kadın bakan varken, o da çok önemlidir ama aileden sorumlu bakanken. Yani kadınlara mesaj sen ancak aileden çocuktan anlarsın, yaşlıya bakmaktan anlarsın, dışişleri, kültür sanat senin işin değil diyen anlayışa karşı CHP MYK'sında 18 bakanın 9'u kadın 9'u erkektir. İşte bu ekiple oturup tartıştık. Siyaset kalesinin başarı kapısı 50 yıldır kapalı, üzerinde kilitler asılı nasıl açarız dedik. Dedik ki o anahtarlar buralar da bir yerlerdedir. 100 yıl önce Gazi nasıl başardıysa ancak öyle başarabiliriz. 

''ATATÜRK GİBİ SADECE SİZLERE GÜVENİYORUM''

Gençlere inandıklarını ve güvendiklerini vurgulayan Özgür Özel, şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinden sonra buraya bir daha geleceğiz ve söz veriyoruz buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz. Bugün 47 yıl sonra Ata’nın huzuruna ilk kez birinci parti olarak geldik ve ona ‘Atam sana söz, partini iktidar yapmış olarak bir sonraki gelişimizde milyonlarla geleceğiz’ diye sesleniyoruz. Ben de Mustafa Kemal Atatürk gibi sadece sizlere güveniyorum. Şimdi Ata'mızın huzuruna doğru yürüyüşe geçiyoruz ve bu yürüyüş biz iktidar olana kadar devam edecek. Bu gerçek iktidar yürüyüşünü hep birlikte başlatıyoruz.’’  


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler