Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş’tan, ‘partide tartışmalar var’ haberlerine yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki akşam Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş’tan, ‘partide tartışmalar var’ haberlerine yanıt
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.09.2024 - 04:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki akşam Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi. CHP lideri Özel’in tüzük gündemli davetiyle gerçekleştirilen yemekte Özel, Kılıçdaroğlu’na hazırlıklardaki son aşamalara ilişkin bilgi verdi. Özel’in ayrıca Kılıçdaroğlu’na yazılı bir metin de verdiği öğrenildi. Bilgilendirme boyunca Özel’e sorular yönelttiği aktarılan Kılıçdaroğlu’nun görüşmenin sonunda “Metni detaylı incelediken sonra görüşlerimi ileteyim. Ama genel olarak olumlu bir çalışma yapıldığı görülüyor” yorumu yaptığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun ön seçimle ilgili Özel’e neler düşündüğünü sorduğu, Özel’in de tüm ön seçim yöntemleri için “Örgüt gözetiminde de her türlü yöntemde de ön seçimden çıkan sonuçlara aynen uyulacak. Bunu tüzüğe de yazacağız. Kadınlar ve gençler için verilen kotalara da uyulacak” sözünü verdiği vurgulandı. Metnin revizyona açık olduğunu da söyleyen Özel’in “Tüzüğü detaylı inceleyince de göreceksiniz; sizin de benim de kurultay döneminde söz verdiğimiz her şeyi buraya yerleştirmeye çalıştık. Bu metinde Parti Meclisi’yle, Meclis Grubu’yla, il danışma kurulundan gelen önerilerle değişiklikler yapılacak. Her gün de revize ediyoruz” dediği aktarıldı. Bundan sonraki süreçte de taslaktaki değişikliklerle ilgili Kılıçdaroğlu’nun da bilgilendirileceği öğrenildi. 

‘PARTİ İÇİ TARTIŞMA YOK’

Öte yandan yemekte; basında tüzük kurultayıyla ilgili çıkan “Parti içi tartışmalar var” haberleriyle ilgili de sohbet edildiği aktarıldı. Bu kapsamda Yavaş, Kılıçdaroğlu ve Özel’in “Şu anda partinin birliğe, bütünlüğe ihtiyacı var. Birliğimizde bir sıkıntı yok Kimsede bu konuda bir fikir ayrılığı yok” vurgusuyla sohbet ettiği kaydedildi. Ayrıca yemekte, ABB Başkanı Yavaş’ın il danışma kurulu toplantısında olduğu gibi “Özellikle parlamenter sisteme geçiş konusunda çok kuvvetli söylemlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” görüşünü yinelediği öğrenildi. CHP lideri Özel’in ve Kılıçdaroğlu’nun da buna karşılık “Parlamenter Sistem vurgusunda hem fikiriz. Başkanlık Sistemi’nin kendisi sorunlu.  Parlamenter Sistem’e dönüş, diri tuttuğumuz bir hedef” değerlendirmelerini yaptığı belirtildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler