MHP’li eski başkan sorunu çözemedi

2019’dan bu yıl yapılan 31 Mart Yerel Seçimleri‘ne kadar MHP yönetiminde olan Gölbaşı Belediyesi’nin 2020 yılından 2023 yılına kadar olan bütün faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre, sokaklar engelli yurttaşların gereksinimlerine uygun değil. CHP’nin adayı Yakup Odabaşı yönetimine geçen Gölbaşı Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, kaldırımların ve yolların düzenlenmesi, engelsiz parkların kurulması gibi engelli yurttaşların yaşamını kolaylaştıracak projeler fizibilite aşamasında.

Yayınlanma: 30.06.2024 - 04:00
MHP’li eski başkan sorunu çözemedi
Abone Ol google-news

2019’dan bu yıl yapılan 31 Mart Yerel Seçimleri‘ne kadar MHP yönetiminde olan Gölbaşı Belediyesi’nin 2020 yılından 2023 yılına kadar olan bütün faaliyet raporlarında yer alan bilgilere göre, sokaklar engelli yurttaşların gereksinimlerine uygun değil. 2019 yılında seçimleri kazanan MHP’li Ramazan Şimşek yönetiminde, 2020 yılından bu yana çıkan faaliyet raporlarının zayıf yönler bölümünde yer alan “Cadde ve sokakların dar olmasından dolayı merkezde yaşam alanlarının engelli yurttaşlarımızın gereksinimine göre düzenlenmemiş olması” sorununa çözüm bulunamadı. Yerel seçimlerde CHP’den aday olan Yakup Odabaşı yönetimine geçen Gölbaşı Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, belediyenin konuya ilişkin yapmayı hedeflediği kaldırımların ve yolların düzenlenmesi, engelsiz parkların kurulması gibi engelli yurttaşların yaşamını kolaylaştıracak projelerinin fizibilite aşamasında olduğu öğrenildi.

'ÇALIŞANLARIN YALNIZCA 96'SI LİSANS MEZUNU'

2020 yılından bu yana 14 zayıf yön belirtilen raporda, sorunların hiçbirine çözüm bulunamadığı kaydedildi. Sorunlar içerisinde “Mali yapının zayıf olması, teknik, vasıflı ve uzman personelin yeterli olmaması, yabancı dil bilen personelin az olması, İlçe nüfusu içerisindeki işsizlik oranı, tasarruf politikalarının yeteri kadar geliştirilememiş olması” maddeleri dikkat çekiyor. Raporda 2020 yılından bu yana “İlçe nüfusu içerisindeki işsizlik oranı, Teknik, vasıflı ve uzman personelin yeterli olmaması ve yabancı dil bilen personelin az olması” sorunlarının gösterilmesine karşın 2023 yılı faaliyet raporuna göre belediyede görevli 206 memurdan yalnızca 96’sının lisans mezunu olduğu görüldü. Kalan 110 memurdan 44’ü ön lisans, 53’ü lise, 13’ü ise ilköğretim mezunu olarak kayda geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler