Kamu emekçileri Türkiye genelinde iş bıraktı: Bakanlığın kapısına dayandılar
Türkiye genelinde iş bırakan kamu emekçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde de basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Eşit işe, eşit ücret talep ediyoruz. Bu sefalet zam aldatmacasına karşı, en düşük memur maaşının acilen yoksulluk sınırının üzerine yani 79 bin TL’ye çıkarılmasını talep ediyoruz" denildi.
Kamu emekçileri ve emekliler yapılan yüzde 11,54 oranındaki zammı protesto etmek için bugün Türkiye genelinde iş bıraktı.
Ankara'da da Kazakistan Caddesi'nde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak, ‘Vergide adalet istiyoruz’, ‘Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız’, ‘Genel grev’ ve ‘Ek ödemeler emekliliğe yansıtılsın’ yazılı pankart ve dövizler taşıyıp, slogan attı.
"SİYASİ İKTİDARI UYARIYORUZ"
KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, kamu emekçilerinin ülkenin eğitimini, sağlığını, yerel yönetimlerini, altyapısını ve sosyal hizmetlerini omuzlarında taşıyanlar olduğunu söyleyerek, "Yıllardır emeğimizin karşılığını alamıyor, her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Enflasyon, hayat pahalılığı ve düşük zam politikalarına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Vergide adaletin sağlandığı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı, insanca bir yaşam sürebildiğimiz ve grevli toplu sözleşme hakkımızın tanındığı bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizleri yoksulluğa ve güvencesizliğe sürükleyen politikalara karşı güçlerimizi birleştiriyor, sesimizi yükseltiyoruz. Emeğimizin karşılığını almak, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için bugün tüm işyerlerimizde iş bırakıyor ve siyasi iktidarı uyarıyoruz. Çünkü geçinemiyoruz” ifadelerini kullandı.
"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 79 BİN TL'YE ÇIKARILMALI"
Karagöz, tüm emekçiler için insanca yaşanabilir bir ücret ve adil bir gelir dağılımı istediklerine dikkat çekerek, "Eşit işe, eşit ücret talep ediyoruz. Bu sefalet zam aldatmacasına karşı, en düşük memur maaşının acilen yoksulluk sınırının üzerine yani 79 bin TL’ye çıkarılmasını talep ediyoruz. Başta metropoller olmak üzere barınma ihtiyacımızı imkansız hale getiren kira fiyatlarına karşı, güncel verilere denk düşen kira yardımı talep ediyoruz. Asgari ücretin, insan onuruna yaraşır bir ücret düzeyine çıkartılmasını talep ediyoruz. İş yerlerinde ücretsiz kreş açılmasını talep ediyoruz. Kamuda mülakat değil, liyakat, yani kadrolu güvenceli istihdam talep ediyoruz. Seyyanen zamların, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, insanca yaşayabileceğimiz bir emeklilik talep ediyoruz" dedi.
3 Ocak’ta TÜİK’in aralık ayı enflasyonunu açıklaması ile kamu emekçisi ve emeklilerin maaş zamlarının netleşmesinin ardından ASİM-SEN, BASK, HÜR SEN, KESK ve Birleşik Kamu-İş iş bırakma kararı almıştı.
İlgili Haberler
En Çok Okunan Haberler
- Diğer oğlu da tutuklandı!
- 'Erken seçim' ve 'Demirtaş' yanıtı
- AKP ve CHP arasındaki fark açılıyor!
- Görevlerine son verilmesi talebiyle dava açıldı
- Yılmaz Özdil kalp krizi geçirdi
- Düzene dur diyecek savcı yok mu?
- Usta oyuncu hayatını kaybetti!
- Savcı mütalaasını açıkladı
- İddia: Reza Zarrab Miami'de evleniyor
- 'Söylem birliği' vurgusu