İzmir depremzedelerinin cumhurbaşkanıyla görüşmeleri ‘Bir sorun çıkmasın’ diye önleniyor iddiası
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, 9 Haziran’da İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüp sorunlarını anlatmak istediklerini söyledi.
![İzmir depremzedelerinin cumhurbaşkanıyla görüşmeleri ‘Bir sorun çıkmasın’ diye önleniyor iddiası](/Archive/2022/6/8/1944811/kapak_044603.jpg)
İzmir’de 30 Ekim 2020’de tarihinde meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası 75 bin kişinin evi hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. AKP, depremzedelere yedi proje alanında para karşılığı ev yapacağı sözü verdi. Ancak, 19 ayda sadece 400 konut yaptı. Evsiz kalan depremzedelerin çoğu evleri yapılamadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarına yerleştirildi.
Evleri yıkılan depremzedeler arsalarına konut yapmak için devletten faizsiz kredi istedi. Her defasında “Kredi için çalışıyoruz” sözü alan depremzedelerin sorunları bir türlü çözülemedi. Kredi talebinde bulunan dört bine yakın depremzede, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan’ın öncülüğünde imza toplayarak AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedi ama bir türlü sonuç alamadı.
"ARTIK SUSMAYACAĞIZ"
AKP’nin depremzedelere çözüm bulamadığını belirten İZDEDA Başkanı Özkan, “Dilekçeleri bugün yarın alacağız, çözüm bulacağız” diyerek ertelediler. Cumhurbaşkanı ayın dokuzunda İzmir’e geliyor. Biz sorunlarımızı cumhurbaşkanına iletelim” dedik. Bizi görüştürmemek için sürekli erteliyorlar ve uzak tutmaya çalışıyorlar. Bizim görüşünce sorun çıkaracağımızı düşünüyorlar. Artık susmayacağız. Ayın dokuzunda nerede olursa olsun cumhurbaşkanı ile görüşüp derdimizi anlatacağız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Başka ülkelere, başka illere bedava konut yapıyorlar. Bize gelince kredi vermiyorlar. Bizler İzmirliyiz, gavur değiliz! Sesimizi duyurmak için gerekirse benzin döküp kendimizi yakacağız. Belki o zaman bizim sesimizi duyarlar” diye konuştu.
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
Demirören Holding yöneticisine tutuklama!
-
'AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur'
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
'Erdoğan talimat verdi, Ali Erbaş durdurdu'
-
Erdoğan, Özel'e açtığı davada kaybetti
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti
-
'Kral Kaybederse' dizisinin Kenan Baran'ı gerçekte kim?
-
Devlet Bahçeli'den flaş 'TÜSİAD' çıkışı
-
Dokuz belediye başkanından Yavaş'a destek