İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş iddialarına yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya geleceği iddialarına ilişkin yanıt verdi. Zorlu açıklamasında, "Görüşme iddiaları gerçek değil" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş iddialarına yanıt
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.03.2023 - 17:47

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya geleceği iddialarına ilişkin yanıt verdi. Zorlu söz konusu açıklamasında, "İmamoğlu ve Yavaş ile görüşme iddialarını basından duyduk. Görüşme iddiaları gerçek değil" ifadelerini kullandı. 

Zorlu'nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Belediye başkanlarının ziyaretleriyle ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim bir görüşme talebimiz olmadı. Biz istişareye önem veren bir partiyiz. Memleketimizi ilgilendiren önemli bir konu. Genel Başkanımız bundan sonra sık sık milletvekillerimizle, Genel İdare Kurulu ile görüş alışverişi yapacak. Toplantımız devam ettiği için içeriğiyle ilgili şu anda bir şey söyleyemeyeceğim."

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'i ziyaret iddiasına ilişkin yazılı açıklama yapmıştı.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler