‘İsrail’le ticareti bitirmediler’

Erdoğan’ın İsrail’le ticaretin tamamen durduğunu açıklamasına karşın İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail firması Dorad Energy ile olan sözleşmesini uzattı.

‘İsrail’le ticareti bitirmediler’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.08.2024 - 05:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’le ticaretin tamamen durduğunu açıklamasına rağmen, İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail firması Dorad Energy ile olan sözleşmesini uzattı. Dorad Energy’nin yüzde 25 hissesi ise Türk iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun başkanlığını yaptığı Zorlu Holding’e ait... Zorlu Enerji Grubu, İsrail ordusuna ait üslere elektrik sağlayan Dorad Energy ile ortaklıklarına ilişkin kamuoyunda çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, santralı portföylerinden çıkarmak üzere çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi. 

‘İKTİDAR, YAPILMAYACAĞINI SÖYLEDİ’

AKP’nin İsrail ile ticaretin tamamen durduğunu açıklamasına rağmen Türk şirketlerinin İsrail ile devam eden ticari trafiğini Cumhuriyet’e değerlendiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, İsrail ile ticaretin sonlandırılması konusundaki hassasiyetlerini yineledi. Parti olarak konuya başlangıcından bu yana gündemde tuttuklarını ve tepki gösterdiklerini belirten Altınöz, “Hükümet ilk etapta İsrail ile ticaretin durdurulduğunu ifade etti. Sonradan hiç yapılmayacağı açıklandı. İsrail ile ticaretin tamamen durması gerektiğini tekrar ifade ediyoruz. Sadece Türkiye’nin değil, çevre ülkelerin hatta tüm dünyanın durdurmasını istiyoruz” dedi. 

‘ŞAKİRPAŞA’YI DEĞİL, İNCİRLİK’İ KAPAT’

Altınöz, hangi şirket olursa olsun İsrail ile ticaret yapan tüm şirketlerin bu yanlıştan dönmesi gerektiğine işaret ederek, “Normal ticaretimizi devam ettiremeyiz. Malaya’daki NATO üssünün de kapatılmasını istiyoruz. Adana’daki İncirlik hava üssünün de kapatılmasını istiyoruz” diye konuştu. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması girişimine de tepki gösteren Altınöz, “Şakirpaşa’yı değil İncirlik’i kapatın çünkü ABD İsrail’e açık destek veriyor” ifadelerini kullandı.


Etiketler: #israil
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler