Hizbullah’a yakın Kuran Nesli Platformu birçok kentte ‘gerici’ eğitim veriyor

Hizbullah’a yakın Kuran Nesli Platformu “Hayat namazla güzeldir” adlı etkinliğiyle bu yıl da 18 yaş altı çocuklara yönelik namaz eğitimleri düzenledi.

Hizbullah’a yakın Kuran Nesli Platformu birçok kentte ‘gerici’ eğitim veriyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.09.2024 - 04:00

Cemaat ve vakıfların çocuklar üzerindeki eylemleri sürüyor. Bu kapsamda Hizbullah’a yakın Kuran Nesli Platformu da her yıl düzenlediği “Hayat namazla güzeldir” adlı etkinliğiyle 18 yaş altı çocuklara yönelik namaz eğitimleri yapmaya devam ediyor. Platform, bu yıl ağustos ayında söz konusu bu eğitim sürecini tamamladı. Hizbullah’ın yayın organı İLKHA’ya 31 Ağustos’ta açıklamalarda bulunan platformun Marmara eşgüdüm sorumlusu Ercan Vergili, “Kuran Nesli Platformu olarak her sene Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başlarında ‘Hayat Namazla Güzeldir’ adıyla yeni namaza başlayan 6-10 yaş arası çocuklarımıza dönük program düzenliyoruz. Namaza yeni başlayan bu çocuklarımıza namazın önemini ve kazancını tekrar hatırlattıktan sonra, camide çocuklardan müteşekkil bir cemaat, imam ve müezzin ile namaz kıldıracağız” sözleriyle etkinliğin amacını açıklamıştı.

ÇOCUKLARA GERİCİ EĞİTİM VERİLDİ

Platform Türiye’nin çeşitli kentlerinde yaşları 6 ila 10 arasında olan çocuklara 20 günlük eğitim verirken, çocuklara namaz, temel dini bilgiler, fıkıh, siyer gibi dinsel dersler verildi. Bu eğitim süreci 31 Ağustos’ta son buldu ve bu tarihten beri platform tarafından çeşitli kentlerde çocuklar yürütülüp toplu namaz kıldırtıldı. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, Van, Konya, Bitlis, Ağrı ve Mardin’de eylemlerin yapıldığı tespit edildi. Çocukar kent meydanlarında toplatıldı ve bir camiye kadar yürütüldü. 

HAMAS PROPAGANDASI DA YAPTIRILDI

Yürüyüş sırasında çocuklara tevhid bayrağı taşıtıldı ve tekbir çektirildi. Bunun yanı sıra çocuklara “Namaz dinin direğidir” diye slogan attırılırken; “Namaz müdavimleri Aksa’nın müdafileri”, “Ailemizin neşesi, mescitlerin gülüyüz”, “Kuran nesli namaz kılıyor”, “Cenettin anahtarıdır namaz”, “Kudüs namazlı neslindir” ve “Namazla büyüyen nesil büyük olur” yazan dövüzlerin de taşıtıldığı saptandı. Platformun Van’daki etkinliğine Hizbullah’ın Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki yapılanması olarak bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu da destek verdi. Ayrıca platform Mardin ve Bitlis’teki yürüyüşlerinde ihvancı Hamas’ın propagandasını da yaptı. Çocuklara Hamas’ın öldürülen eski Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin fotoğrafları taşıtıldı. Mardin’deki etkinlikte ise etkinlik alanına “Şehit İsmail Heniye için kıyamdayız” yazan bir pankart asıldı.

LAİK HUKUK YERİNE ‘ŞERİ’ HUKUK

Platformun amaçları da dikkat çekiyor. Kuran’ın temel eğitim kurumlarının medreseler olduğunu savunan platform, yasadışı medereselerin önündeki engellerin kaldırılması ve yeniden inşa edilmesi için faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra platformun amaçları arasında şunlar yer alıyor:

“. Toplumun ve yeni neslin Kuran’la yetişmesi için okul ve camilerde Kuran eğitiminin yaygınlaşması için çalışmalar yaparak, okul ve camilerdeki mevcut program ve kurslara her türlü desteği verip imkanlar dahilinde yardımcı olmak.

. Mevcut hafızlık kurs ve çalışmalarını destekleyerek, imkanlar dahilin de yeni hafızlık çalışma alanları oluşturmaya çalışmak.

. Toplumsal sorunlarda başvuru yeri olarak Kuran’ın yargılarını temel alınması için toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütmek.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler