Hatay'da toplanan CHP MYK'nin gündeminde Erdoğan'ın ayakta karşılanması vardı

CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamalarına ilişkin odak anketin sonuçları MYK üyeleriyle paylaşıldı.

Hatay'da toplanan CHP MYK'nin gündeminde Erdoğan'ın ayakta karşılanması vardı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.10.2024 - 04:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin MYK’sini önceki gün Hatay’da topladı. Edinilen bilgiye göre; toplantıda geride kalan haftada tartışma konusu olan normalleşme süreciyle ilgili eleştiriler değerlendirildi. CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamalarına ilişkin odak anketin sonuçları MYK üyeleriyle paylaşıldı. Buna göre; AKP seçmeninin yüzde 92’si Erdoğan’ın ayakta karşılanmasını olumlu bulduğunu söyledi. CHP’nin tutumunu en çok destekleyen ise yüzde 95 oranında MHP seçmeni oldu. CHP seçmeninin yüzde 38’inin ise duruma tepki gösterdiği ve eleştirdiği belirtildi. Erdoğan’ın ayakta karşılanmasına en çok tepki gösterinin de yüzde 60 oranında DEM Parti seçmeni olduğu aktarıldı. Yapılan odak anketin sonuçlarını değerlendiren CHP kurmayları “Normalleşmenin iletişimini seçmenimizle de doğru yaparsak halktan iyi karşılık bulduğunu görüyoruz. Kendi seçmenimizin duygusunu çok iyi anlıyoruz. Seçmenimiz AKP iktidarı dönemi boyunca iki kutbun öteki tarafında bırakıldı, haksızlığa uğradı, hakaret edildi.

Bu nedenle karşı tarafa doğru bir hamle yaptığınızda eleştiriyorlar. Burada önemli olan niyetimizi doğru anlatmak. Bizim Erdoğan’la bir işbirliği yapma niyetimiz yok. Yerel seçimde bize oy veren önemli oranda bir AKP ve MHP’li seçmen var. Attığımız adımlar da onlardan olumlu karşılık alıyor. Biz onların yerel seçimdeki tepki oylarını doğru hamlelerimizle kalıcı hale getirebiliriz. Bu da bize seçimlerde iktidarı getirecek. O nedenle bizim normalleşme hamleleriyle insanları kutup olmaktan çıkartmamız ve daha geniş bir tabanı kucaklamamız gerekiyor” dedi. Diğer türlü CHP’nin yıllardır süren stratejisini devam ettireceğini söyleyen kurmaylar “Biz sadece kendi seçmenimizin hoşuna gidecek şeyler de yapabiliriz. Kutuplaşmayı kendi tarafımızdan devam ettirip aynı oy oranımızı koruyabiliriz. Ama biz bunu istemiyoruz. İktidar istiyoruz ve aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar alamazsınız. Biz artık sonuçları değiştirmek istiyoruz” diye konuştu. CHP lideri Özel’in de toplantıda “Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var” vurgusunu yaptığı belirtildi. 

‘BİR ELİMİZ HATAY’DA OLACAK’

Öte yandan; toplantıda Hatay’da depremden bu yana süren temiz su, ulaşım, barınma gibi sorunların da ele alındığı belirtildi. “Seçimi kazanamasak da bir elimiz her zaman Hatay’da olacak” diyen Özel’in bu kapsamda kurmaylarına talimat verdiği öğrenildi. Hatay’la ilgili bir çalışma grubu oluşturulacağını aktaran partililer “Büyükşehir belediyelerimiz zaten depremden beri oradaydı. Bunların artırılması ve bazı başka belediyelerimizin de sürece dahil olması istendi. Bunun dışında deprem hasarına ilişkin raporları ele aldık. Neler yapabileceğimize baktık. Gölge Kabinemiz sık sık alanlarıyla ilgili sorunlar için bölgeye gelecek. Ekipler halinde de bölgeye ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler