Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesine yönelik eylem yaptılar

Diyarbakır’da Haniye için Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Şehitler Kervanı Platformu’nca gıyabi cenaze namazı kılınırken Âlimler ve Medreseler Birliği öncülüğünde de Batman’da yürüyüş düzenlendi.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesine yönelik eylem yaptılar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.08.2024 - 04:00

İhvancı terör örgütü Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için gittiği Tahran’da kaldığı konutunda güdümlü füze ile öldürüldü. Haniye suikastı dünya siyasetinin gündemine otururken, Türkiye’de tepkilere neden oldu. Bu kapsamda önceki akşam Türkiye’nin doğu illerinde Haniye için gıyabi cenaze namazları ve yürüyüşler yapıldı. Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen Şehitler Kervanı Platformu tarafından Diyarbakır Ulu Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

YİNE STARBUCKS’A SALDIRILDI

Batman’da ise Hizbullah’ın medrese yapılaşması Âlimler ve Medreseler Birliği’nin önderliğinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş öncesinde gruptakiler kahve içecek şirketi Starbucks’ın şubesine saldırdı. 3 kişi gözaltına alındı. Bu olayın ardından yürüyüş Batman Parkı’ndan başladı. Katılımcılar parktan Atatürk Parkı önüne kadar yürüdü.

TEVHİT BAYRAĞI YİNE SAHNEDE

Yürüyüş sırasında katılımcılar Filistin ve Tevhit bayrağı taşıdı. Ayrıca katılımcılar tekbir çekip “Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika", "Hamas'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

MEŞAL’IN MECLİS’TE KONUŞMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Bu gösterilerin yanı sıra Hamas Haniye’nin yerine Hamas Siyasi Büro Başkanlığı’na Halid Meşal’ın geçici olarak atandığı açıklandı. Meşal, Haniye’den önce de bu görevi yapmıştı. Bu açıklamanın ardından HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Demir, 15 Ağustos’ta Filistin için özel toplanacak TBMM Genel Kurul’un da Halid Meşal’ın da konuşmasını talep etti. Demir sosyal medyadan şu açıklamada bulundu: “İsmail Haniye’nin TBMM Genel Kurulu’na hitap etmesini talep etmiştik. Alçakça ve korkakça bir saldırıyla şehadete ulaşması neticesinde bu gerçekleşmedi. Hamas Siyasi Büro Başkanlığı’na atanan Halid Meşal’ın Gazze halkını temsilen Mahmut Abbas (Filistin Devlet Başkanı) ile beraber TBMM’ye davet edilerek meclise hitap etmesi yerinde olacaktır.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler