Gölge kabine farklı illerde toplanacak, program çalışması mayısa kadar bitecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin merkez yönetim Kurulu (MYK) üyelerine en geç mayıs ayına kadar seçim beyannameleri olacak parti programı çalışmalarını bitirme talimatı verdi. Bu kapsamda partinin Gölge kabinesinin ekim ayı itibarıyla il gezilerine başlayacağı belirtildi.

Gölge kabine farklı illerde toplanacak, program çalışması mayısa kadar bitecek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.09.2024 - 04:00

İktidara Kasım 2025 için erken seçim çağrısı yapan CHP, seçim beyannamesi de olacak parti programı için çalışma takvimini netleştirdi. CHP lideri Özgür Özel’in kurmaylarına program çalışmalarını en geç Mayıs ayına kadar tamamlamaları yönünde talimat verdiği öğrenildi. Bu kapsamda partinin Gölge Kabinesi’nin ekim ayı itibariyle il gezilerine başlayacağı belirtildi. Gölge Kabine’nin iki haftada bir Özel başkanlığında Türkiye’nin farklı bir ilinde toplanacağını aktaran CHP kurmayları “İlk olarak 7 Ekim’de Hatay’da olacağız. Ardından iki haftada bir farklı illerde toplanmaya devam edeceğiz. Bu şekilde hem iktidar olunca neler yapacağımızı her ilde anlatmış olacağız hem de gittiğimiz illerde örgütü canlı ve motive tutacağız. Gittiğimiz yerlerdeki çalışmalarımıza örgütümüz, o bölgenin yerel sendikaları, akademisyenleri, meslek örgütleri de çalışmamıza katkı verecek. Tüm yaptığımız çalışmalar da raporlanacak” dedi. Kurmaylar ilk toplantının Hatay’da yapılacak olmasıyla ilgili de “Depremden en çok etkilenen illerden birisi Hatay’dı. Genel başkanımız da özellikle Hatay’la ilgili hassasiyetini sürekli dile getiriyor. O yüzden ilk toplantımızı orada yapacağız” ifadelerini kullandı.

30 EYLÜL’DE SAĞLIK ÇALIŞTAYI

Öte yandan partinin örgüt faaliyetlerini yoğunlaştıracağı bir sürece gireceklerini söyleyen kurmaylar “Gölge Kabine üyeleri alanlarında çalıştaylar yapacak. 30 Eylül’de genel başkanımızın da yer alacağı bir sağlık çalıştıyı yapacağız. Sonrasında bir eğitim çalıştayı ve ekim sonuna doğru da bir emek çalıştayı gerçekleştireceğiz” bilgisini paylaştı. Tüm bu sürecin sonunda erken seçim için çağrı yaptıkları Kasım 2025’e hazır olacaklarını vurgulayarak “İktidarın gündeminde erken seçim yok ama halkın gündeminde var. Erken seçim için Meclis kararı gerekiyor. Erdoğan da erken seçim olmadan aday olamıyor. Bizim için erken seçime son destek verilecek tarih Kasım 2025. Kasımdan sonra olursa hiçbir şekilde destek vermeyiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler