Erdoğan'dan 'Hasan Nasrallah'ın ölümüne ilişkin ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine ilişkin ilk kez konuştu.

Erdoğan'dan 'Hasan Nasrallah'ın ölümüne ilişkin ilk açıklama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.10.2024 - 16:45

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen Teknofest'e katılarak burada bir konuşma yaptı.  

Erdoğan'ın konuşmasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine ilişkin ilkkez konuştu. Erdoğan ''Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Haniye’yi Tahran’da şehit ettikten sonra geçtiğimiz günlerde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı katlettiler. İsrail saldırılarında can veren Filistinli  ve Lübnanlı kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bazı kısımlar şöyle:

"Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Bu planının nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yoktur. Tarih bilen, dinler tarihi bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile Mescid-i Aksa ile vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede adeta Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar. Bunların biz gayet iyi biliriz. Mevcut İsrail yönetimi yaptığı her açıklamayla, paylaştığı her haritayla asıl niyetlerini ortaya koyuyor. Biz de sahadaki gelişmeleri bu zaviyeden anbean takip ediyoruz. Komşularımızla ve bölgedeki tüm kardeş ülkelerle iş birliğimizi bu anlayışla ileriye taşıyoruz. Zalimler karşısında insanlık cephesini güçlendirmenin gayretindeyiz. Savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı en aza indirmeye çalışıyor, yerli ve milli üretimi çok güçlü biçimde destekliyoruz. Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz.

Gerilim, çatışma ve savaşlar coğrafyamızı içten içe çökertiyor. Gazze ve Lübnan’daki katliamları millet olarak, insanlık olarak içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları başlayalı neredeyse 1 yıl oldu. Çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice Siyonist İsrail tarafından katledildi. 100 bine yakın insan yakalandı. Şehirler birer enkaz yığınına döndü. İsrail Hamas bahanesiyle önce Gazze’yi işgal etti. Şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan’da kan döküyor. Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Haniye’yi Tahran’da şehit ettikten sonra geçtiğimiz günlerde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı katlettiler. İsrail saldırılarında can veren Filistinli  ve Lübnanlı kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgede ateşkese, huzura, barışa her yaklaşıldığında İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda. Utanmadan, sıkılmadan BM Genel Sekreteri Guterres’e, özellikle kalkıyor BM’ye gelemez diye meydan okuyor. Şu hâle bak. E şimdi 196 tane dünyadaki ülke herhalde BM Genel Sekreteri’ne sahip çıkacaktır. 

Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler