Erdoğan 'mülakat kalkacak' demişti: Daire başkanı eşini şube müdürü yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mülakatı kaldıracağız” sözü vermişti. Çalışma Bakanlığı’nda yüksek puan alan adayların mülakatla elendiği, daire başkanının eşinin müdür yapıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 22.07.2023 - 03:00
Erdoğan 'mülakat kalkacak' demişti: Daire başkanı eşini şube müdürü yaptı
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi “Kamuda mülakatı kaldıracağız” vaadi lafta kaldı. Kamuda art arda gelen “mülakatla eleme” haberlerine bir yenisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan eklendi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in TBMM gündemine taşıdığı iddialara göre görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında 90 ve üzeri puanı alan adaylar mülakatla elendi. Ayrıca, Personel Daire Başkanı da eşini, “hülle yoluyla” şube müdürü yaptı.

(Murat Emir)

CHP’li Emir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 Ekim’de açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında mülakat puanıyla elenen adayların mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. Bakan Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Emir, sınavın mülakat aşamasının 30 Ocak-3 Şubat arasında yapıldığını, sonuçların 6 Şubat depremleri nedeniyle ancak 31 Mart’ta açıklanabildiğini belirtti.

Emir, yazılı sınavda 90 ve üzeri alan birçok adayın mülakat puanıyla elendiğine dikkat çekerek, “Örneğin Şube Müdürlüğü kadrosu için sınava giren adaylardan S.T. 94 puan, B.Ş. 90, S.H. 94., D.A. da 90 puan almıştır. Ancak bu adayların çok düşük mülakat puanları ile elendiği görülmüştür. Benzer durum diğer kadrolar için de yaşanmıştır. Ayrıca biyolog kadrosunda doktor unvanı ile sınavsız dahi kadroya alınabilecek olan kişi, yüksek sınav puanına ve unvanına rağmen mülakatta baraj altı puan ile elenmiş ve iki kadro boş bırakılmıştır” dedi.

"SINAVSIZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ"

Diğer yandan Personel Daire Başkanı Necip Gülmüş’ün, Sağlık Bakanlığı’nda ebe olan eşi Gülşen Gülmüş’ü de bu süreçte hülle yoluyla yönetici yaptığı iddiasını da Işıkhan’a aktaran Emir, “Gülşen Gülmüş’ün herhangi bir sınava girmemesine karşın önce SGK’de müdür yapıldığı ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde personel şube müdürlüğüne getirildiği de kurum içinde bilinmektedir. Gülşen Gümüş’ün daire başkanlığı için onay yazısı geldiği, kurum içindeki tepkiler üzerine bu yazının henüz kendisine tebliğ edilmediği ancak bakanlıkta bir odada bu görevine başladığı da iddia edilmektedir” ifadelerini kullandı.

"KİŞİ KAYIRMA DEVAM EDİYOR"

Erdoğan’ın “Kamuda mülakatı kaldıracağız” vaadini anımsatan Emir, “Bu sözün yerine getirilmesine yönelik halen bir adım atılmamıştır. Bunun da ötesinde liyakatsiz atamalara bir dayanak olan bu adaletsiz işe alım yöntemi ile kamuda kişi kayırma usulü maalesef devam etmekte ve binlerce gencimizin hakkı yenmektedir” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler