Doç. Dr. Çeri’nin 1.5 yıldır alıkoyduğu belirtilen oğlunun annesine iadesine karar verildi

Antalya 6. Aile Mahkemesi’nde görülen ve 3 Temmuz’da karara bağlanan “çocuk kaçırma” davasında mahkeme, B.A.Ç’nin annesinin yaşadığı Litvanya’ya iadesine hükmetti.

Doç. Dr. Çeri’nin 1.5 yıldır alıkoyduğu belirtilen oğlunun annesine iadesine karar verildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.08.2024 - 04:00

Ünlü çocuk psikiyatristi Veysi Çeri'nin, 2017'de Litvanya'da evlendiği ve boşandıktan sonra velayeti anne Monika Çeri'ye verilen müşterek çocuklarını görüş gününde kaçırdığı ve bir buçuk yıldır annesine göstermediği iddia edildi. Veysi Çeri hakkında açılan, 'Uluslararası çocuk kaçırma' davasında mahkeme, baba Çeri'nin çocuğu haksız olarak alıkoyduğuna hükmederek, çocuğun annesine iadesine karar verdi.

Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri, 11 Kasım 2017'de Litvanya vatandaşı Dr. Monika Çeri ile evlendi. Çiftin, 21 Mayıs 2018'de B.A.Ç. isimli erkek çocukları dünyaya geldi. Çeri çifti, 17 Ağustos 2022'de Litvanya'nın Vilnius şehrinde anlaşmalı olarak boşandı. Vilnius Şehir Bölge Mahkemesi, anne ile babanın karşılıklı rızasına dayanarak müşterek çocuğun ikamet yerinin anne tarafından belirlenmesine hükmederek, yılın belli zamanlarında babanın çocuğunu görmesine karar verdi.

"ÇOCUĞU ALDI BİR DAHA GERİ GETİRMEDİ"

Anne Monika Çeri 2022'nin Kasım ayında çocuğu babası Veysi Çeri ile görüştürmek için Türkiye'ye geldi. Antalya'da yaşayan baba Çeri, 3 Kasım'da oğlunu anne Monika Çeri'nin yanından aldı ancak çocuğu bir daha anneye teslim etmedi. Veysi Çeri ilerleyen günlerde ise oğlunun velayetini almak için Antalya aile mahkemesine başvurdu. Mahkeme, geçici velayeti baba Çeri'ye verdi.

BABA HAKKINDA 'ÇOCUK KAÇIRMA' DAVASI AÇILDI

Bir buçuk yıldır oğlunun alıkonulduğunu ve kendisine gösterilmediğini öne süren Anne Monika Çeri, avukatı Arda Yamanlar aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazarak süreci başlattı. Başsavcılık, Veysi Çeri hakkında, 'Uluslararası çocuk kaçırma ve çocuğun iadesine ilişkin' davaname düzenledi. Aile mahkemesinde dava açıldıktan sonra geçici velayetin baba Çeri'ye verilmesi kararı kaldırılarak, çocuk kaçırma davasının sonucunun beklenilmesine karar verildi.

ANNEYİ 'ÇOCUĞA ŞİDDET UYGULAMAKLA' SUÇLADI

İfadesine başvurulan baba Çeri, eski eşi Monika Çeri'nin oğluna kötü davrandığını ve şiddet uyguladığını iddia etti. Anne Çeri ise bu iddiayı reddederek, babanın çocuğuna kötü davrandığını, kendisi hakkında yalan beyanlarda bulunarak oğlunun kendisi hakkında olumsuz fikirlere kapılmasını ve kendisinden uzaklaşmasını amaçladığını savundu. Mahkeme tarafından uzman pedagog heyetine aldırılan bilirkişi raporunda ise çocuğun anne ya da babası tarafından şiddete uğradığına dair bir tespit yapılamadığı sonucuna varıldı.

"ANNEM HAKKINDA BANA YALAN SÖYLÜYORSUN"

Monika Çeri'nin avukatı Arda Yamanlar'ın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde müvekkili ile oğlu arasında gerçekleşen görüntülü telefon görüşmesinde anne ile oğlunun Litvanca ve İngilizce konuştukları, bu konuşmada küçük çocuğun annesine, "Babam senin hakkında bana yalan söylüyor, senin beni ısırdığını söylüyor ama öyle bir şey olmadı" dediği, konuşma sırasında baba Veysi Çeri'nin müdahale ederek oğluna kızdığı ve Litvanca konuşmamaları konusunda uyardığı, küçük çocuğun ise babasına bağırarak, "Annem hakkında bana yalan söylüyorsun" dediği ve görüşmenin baba tarafından sonlandırıldığı anlara ilişkin video kaydının bulunduğu ve dosyaya sunulduğu kaydedildi.


Etiketler: #Veysi Çeri
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon