Diyanet’in ‘haccı’ Meclis’e taşındı

Murat Emir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey yöneticileri ile eşlerinin “mücamele” vizesiyle hacca gitmesini Meclis gündemine taşıdı.

Diyanet’in ‘haccı’ Meclis’e taşındı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.08.2024 - 04:00

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) üst düzey yöneticileri ve eşlerinin “mücamele” vizesi ile hacca götürülmesini Meclis gündemine taşıdı. Emir, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Önergesine ilişkin konuşan Emir; Diyanet’in milyarca liralık bütçesi, fahiş harcamaları ve torpille işe alım iddialarını anımsatarak, “Bu kez yeni bir skandala daha imza attılar. 2,5 milyon yurttaşımız hac sırası beklerken, onlar üst düzey yönetici ve onların eşlerini özel vize ile hacca götürüyorlar. Anlaşılan Diyanet, hac vazifesini ibadet olmaktan çıkarıp, kurum yöneticileri, eşleri ve yakınları için tatil olarak görmeye başladı” dedi. 

‘KURASIZ HACCA GİTTİLER’

Emir, dilekçesinde ise “DİB Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğünü birlikte yürüten Hasan Güçlü’nün, eşlerini kuraya sokmadan hacca götürdüğü belirtilmektedir. Müdürlerin hac görevlendirme onayının, ‘İrşat ekip üyesi ve denetim ekip başkan’ şeklinde alındığı ve yöneticilerin eşleri ile birlikte kendilerine tahsis edilen odada bir ay kaldığı ve kaldıkları her gün için yöneticilere, hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödendiği gibi son derece ciddi ve kabul edilemez iddialar yer almaktadır” ifadelerini kullandı. Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

“2020, 2021, 2022, 2023 ve 2024 yılları içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli üst düzey yönetici ve çalışan personelden kaçı hacca gitti? Bahse konu olan ve hacca giden Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli yöneticilerin harcırah aldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mı? Doğru ise günlük ödenen harcırah tutarı ne? Diyanet’te yıllardır yaşandığı iddia edilen usulsüzlüğün tespit edilememesinin sebebi ne? Konuya ilişkin soruşturma açıldı mı?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon