Dervişoğlu, ‘Türkiye ekonomik, sosyal ve siyasi alanda yenilenmeli’ dedi: ‘Değişime ihtiyaç var’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, “Erken seçim düzleminde Erdoğan’ın adaylığını gündeme getirmek anayasanın etrafında dolaşmaktır. Anayasanın 101. maddesi ortada” dedi. Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağını vurguladı.

Dervişoğlu, ‘Türkiye ekonomik, sosyal ve siyasi alanda yenilenmeli’ dedi: ‘Değişime ihtiyaç var’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.10.2024 - 04:00

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara’daki gazete ve televizyon temsilcileriyle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Dervişoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği döneme ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son 22 yılın izleri ülkemizin hem ekonomik hem de sosyal yapısında derin yaralar açtı. Toplumun her kesimi bu yozlaşmayı derinden hissediyor ama bu süreç aynı zamanda Türkiye’nin de bir yenilenmeye mecbur olduğu gerçeğini açıkça ortaya koyuyor. Ülkece bu tahribatı onarmamız, geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmemiz gerekiyor. Bugün eski yöntemlerle geçmişin politikalarıyla ilerlemek ne yazık ki mümkün görünmüyor. Yeni oluşacak dünya düzeninde yer almak istiyorsak ülke olarak da yenilenmek mecburiyetindeyiz.”

‘SİYASETE YENİ BAKIŞ’

Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal alanda köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu belirten Dervişoğlu, “Her alanda yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. Bu değişimi başarmanın yolu ise her şeyden evvel yenilenmeye ve yeniliğe açık olmaktan geçiyor. Elbette bu saydığım değişim rüzgârları siyaseti de içine alıyor, onu da kapsıyor. Siyasetin de dönüşümü artık kaçınılmazdır” dedi.

Merkez siyasetin yeniden inşasına yönelik yaptığı çağrıyı anımsatan Dervişoğlu, “Merkez siyaset her zaman makul olanın, ortak aklın ve sağduyunun sesi oluştur. Toplumu kutuplaştıran siyaset anlayışının yerine; birleştirici, bütünleştirici, kavrayıcı bir siyaset anlayışı gereklidir. Benim çağrım Türkiye’nin her bireyinedir. Ortak akılla ve sağduyuda buluşma çağrısından ibaret bir bakış açısıdır” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN ADAY OLAMAZ’

Dervişoğlu, soru üzerine Erdoğan’ın anayasanın 101. maddesi uyarınca yeniden aday olamayacağını söyledi. Dervişoğlu, “Erken seçim düzleminde Erdoğan’ın adaylığını gündeme getirmek anayasanın etrafında dolaşmaktır. Anayasanın 101. maddesi ortada” dedi.

Kendilerinin tek adam sistemini tahkim etmeyi hedefleyen bir anayasa önerisini desteklemeyeceklerini dile getiren Dervişoğlu, “İmamoğlu’na siyasi yasak tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Devam eden dava ile ilgili konuşmak istemem. Eleştirdiğimi yapmak istemem. Adaleti töhmet altına bırakır” diye yanıt verdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon