Depremzede çocuklar festivalle mutlu oldu

Depremde en büyük travmayı yaşayan çocuklar, düzenlenen festivalle bir günlüğüne de olsa doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Yayınlanma: 20.06.2024 - 04:00
Depremzede çocuklar festivalle mutlu oldu
Abone Ol google-news

Deprem bölgesinin yaralarını sarmak için kurulan 6Sıfır2 Derneği’nin Hatay’da düzenlediği festivalde binlerce çocuk eğlenceli anlar yaşadı. Defne Atatürk Stadyumu’nda yapılan etkinlikte tiyatrocu Barış Bahar’ın sunuculuğunda Toprak Sanatevi, Gönüllü Palyaçolar ve Anka Arama Kurtarma ekipleri hem çocuklara hem de ailelere neşe dolu anlar yaşattı.



"UMUT DA İYİLİK DE ÇOCUKLARDA"

Yaklaşık üç saat süren etkinlik, çocuklara hediye ve kitap dağıtımıyla son buldu. Etkinlik sonrası 6Sıfır2 Derneği Başkanı Mümtaz Gövce, Cumhuriyet’e konuştu. "Çocuklar için bir şeyler yaptıkça rahmetli çocuklarımın ve öğretmen olan eşimin enerjisinin daha çok benimle olduğuna inanıyorum” diyen Gövce, “Evlatlarımız için elimden geleni kalıcı projelerle yapmaya devam edeceğim. Çünkü umut da iyilik de onlarda, onların umudu bizlere ümit oluyor" ifadesini kullandı.



YURTTAŞLAR VAR PROTOKOL YOK

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara hazır bulunurken Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay BB Başkanı Mehmet Öntürk ve Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, davetli olduğu halde katılmadı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler