CHP'li milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı!

Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne girmek isteyen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın da aralarında olduğu milletvekilleri, atanmış rektör Naci İnci’nin talimatıyla okula alınmadı.

Yayınlanma: 05.07.2024 - 12:56
Abone Ol google-news

CHP milletvekilleri Boğaziçi Üniversitesi, mezuniyet etkinliği düzenlemek isteyen akademisyenlere ve öğrencilerine destek vermek için kampüse gitti.

Ancak aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın da olduğu milletvekilleri üniversiteye alınmadı. Milletvekilleri, emniyet güçleri tarafından iteklendi. 

"REKTÖR BENİM DENETİMİMDE"

Suat Özçağdaş, engelleme karşısında şu ifadeleri kullandı

"Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillerine müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben."

ENGEL GEÇİLDİ

CHP heyeti, rektörün talimatını uyguladıklarını söyleyen güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen içeri girdi. Heyete daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

Heyette bulunan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, sosyal medya hesabından "Kayyım Rektör, seçilmiş milletvekillerinin Boğaziçi Üniversitesi'ne  girmelerinden öyle ürkmüş ki, özel güvenliği ve ardından yüzlerce polisi kendisine kalkan yapmaya kalktı. Dokuz CHP milletvekili olarak Boğaziçi Güney Kampüse girme hakkımızı kullandık ve hocalarımızla, öğrencilerimizle buluştuk. Bunu hiçbir güç engelleyemez. Üniversiteler bizimdir, kamunundur..." açıklaması yaptı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler