CHP’den RTÜK’e tepki: Yetkin kimden

Bulut: “RTÜK, ifade özgürlüğünü kısıtlayacak, vatandaşın eleştiri hakkını elinden alacak bir kanun teklifi hazırlayacak, altına AKP’li milletvekilleri imza atacak, TBMM de bunu görüşecek. Sayın Ebubekir Şahin, Meclis’in düzenlemesi gereken bir alana müdahale etme yetkisini sana kim verdi?”

CHP’den RTÜK’e tepki: Yetkin kimden
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.09.2024 - 04:00

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, son dönemde özellikle Dilruba Kayserilioğlu’nun Instagram yasağıyla ilgili yaptığı yorumlardan sonra tekrar gündeme gelen sokak röportjaları ve Youtube programlarına ilişkin katıldığı bir programda “YouTube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacaklar. Sokak röportajlarına da düzenleme gelecek” açıklamasını yaptı. Duruma tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ?“Devletin kurumu RTÜK, milli iradenin yegâne temsilcisi TBMM’ye istikamet veriyor. Hangi kanunun, nasıl çıkarılacağını dayatıyor. RTÜK, ifade özgürlüğünü kısıtlayacak, vatandaşın eleştiri hakkını elinden alacak bir kanun teklifi hazırlayacak, altına AKP’li milletvekilleri imza atacak, TBMM de bunu görüşecek. ‘Partili Cumhurbaşkanlığı ucube bir sistemdir’ derken biz de bunu kastediyorduk” dedi.

'GÜYA MİLLETVEKİLLERİ HAZIRLAYACAKTI'

İktidarın yeni sistemde yasamanın daha güçlü olacağını savunduğunu anımsatan Bulut, “Güya kanun tekliflerini milletvekilleri hazırlayacaktı? Hiçbiri olmadı. Terörü övmek, kadın, çocuk istismarını özendirmek, gayri ahlaki toplumsal kültürel değerlere, inanç değerlerine saygısızlık etmek zaten yasalarda suç. RTÜK’ün hazırlığını yaptığı yasa teklifinin tek bir amacı var vatandaşı susturmak. TV’ler, radyolar bitti sıra Youtube yayınlarına sansüre ve sokak röportajlarını düzenlemeye geldi. Sayın Ebubekir Şahin, Meclis’in düzenlemesi gereken bir alana müdahale etme yetkisini sana kim verdi? Sokak röportajlarında hoşunuza gitmeyen her sözü, iktidarla, ekonomiyle ilgili her eleştiriyi iftira kapsamına mı alacaksın? Vatandaşın ne konuşacağına sen mi karar vereceksin?” sorularını yöneltti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler