CHP’de erken seçim hazırlığı

CHP'li kurmaylar: “Erken seçim halkın beklentisine göre olur. Biz de mitinglerle halkın gündemini meydanlara taşıyacağız. Bunun dışında partinin gölge kabinesi de yaz dönemi boyunca çalışacak.”

Yayınlanma: 28.06.2024 - 07:34
CHP’de erken seçim hazırlığı
Abone Ol google-news

Başkent kulislerinde CHP’nin eylülde yapmayı planladığı tüzük kurultayının olağanüstü kurultaya dönüşebileceği ileri sürülürken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ekonominin gidişatı üzerinden toplumun erken seçim isteyebileceğini söyleyerek siyasetin gündemini etkiledi. Parti yönetiminden isimler de olağanüstü kurultay gibi bir gündemin CHP içinde konuşulmadığını söyleyerek “Yakın zamanda bir kurultay yaptık. Yerel seçimlerde büyük bir başarı yakaladık. Şimdi belediyelerimizde de başarılı gidiyoruz. Ülkenin çözüm bekleyen öncelikli sorunları var. Bu nedenle CHP’de bir kurultay tartışması yok. Asıl gündemimiz yaz dönemi ivmeyi artırmak” dedi. Partinin ivmesinin artması için de yaz döneminde tematik mitinglerini sürdüreceklerini söyleyen kurmaylar, “Erken seçim halkın beklentisine göre olur. Biz de mitinglerle halkın gündemini meydanlara taşıyacağız. Bunun dışında partinin Gölge Kabinesi de yaz dönemi boyunca çalışacak. Her birimiz kendi alanımızda ‘Ülkeyi yönetseydik ne yapardık?’ sorusuna yanıt veren çalışmalar hazırlayacağız. Bunları yazın olgunlaştırdıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 

'YEMEK HABER OLUYORSA İLGİNÇTİR'

Öte yandan; eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yemek yemesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yine bir yemekte bir araya gelebileceğini söylemesini değerlendiren parti yönetiminden isimler, “Eski genel başkanlarımızın hepsi partimizin başkanlarıyla, üyeleriyle, genel başkanımızla her zaman fikrini paylaşabilir, yemek yiyebilir. Bunlar gayet doğaldır” dedi. CHP lideri Özel’in bu yemeklerle ilgili yaptığı “CHP içi de normalleşmemiz” açıklamasına değinen kurmaylar, “Burada genel başkanın asıl söylediği, bu olaylar yorumlanırken her şeyden bir anlam çıkartmaya çalışıyoruz. Yemek yenince hemen ‘Neden yendi, ne olacak?’ diye düşünülüyor. Bunlardan bir anlam çıkartmamak lazım. Yemek yemek normaldir, haber oluyorsa ilginçtir” yorumunu yaptı. 

KURULTAY HEDEFİ YOK

CHP’nin önceki yönetimine yakın isimler de Kılıçdaroğlu’nun bir kurultay hedefi olmadığını söylüyor. Seçim kazanmış bir yönetime karşı kurultay istemeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Kemal Bey’in bu yediği yemekler bir kurultay hazırlığı olarak görülmemeli. Parti içindeki farklı sesleri canlı tutuyor. Mevcut yönetim bizi dışlayıcı tavrını sürdürüyor. Kemal Bey de buna karşı daha önce hiç telefonları bile açmadığı bir pozisyondan bayramda Ekrem Bey’i aradığı ve bir yemekte bir araya geleceği noktaya geldiğini söylüyor. Yani şu anki genel merkezin eski yönetimi dışlayan ve Ekrem Bey’e karşı kışkırtıcı tavrına karşı bir hamle yapıyor” değerlendirmesini yapıyor. Önceki yönetime yakın isimler “İstanbul’la Ankara belli bir süre sonra ayrışacak. O zaman bizi yok sayanlarla olmayacağız” diyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler