CHP, sorunları bakanlara anlatmaya devam edecek

Siyasette normalleşme süreci tarafların son açıklamalarıyla gerginleşmişken CHP’nin gölge kabinesinde yer alan parti kurmayları bakanlarla yapılan görüşmelerin devam edeceğini söylüyor. Bu kapsamda CHP’nin gölge kabinesinde Aile Bakanlığı’ndan sorumlu olan Aylin Nazlıaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan randevu aldığını açıkladı.

CHP, sorunları bakanlara anlatmaya devam edecek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.07.2024 - 04:00

Siyasette yerel seçimler sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ziyaretle başlayan normalleşme süreci iki tarafın da son dönemde yaptığı karşılıklı açıklamalarla gerildi. Ancak CHP yönetiminden isimler, CHP lideri Özel’in “Kimse istiyor diye kavga edecek değiliz” sözlerine vurgu yapıyor. Bu kapsamda normalleşme sürecinin CHP’nin Gölge Kabinesi ile bakanlar arasında devam edeceği söyleniyor. CHP’de şu ana kadar ilgili genel başkan yardımcıları eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. CHP’nin Gölge Kabinesi’nde Aile Bakanlığı’ndan sorumlu olan Aylin Nazlıaka da  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan randevu aldığını açıkladı. CHP’nin Göktaş’ın yanı sıra yeni atanan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’dan da randevu alması bekleniyor. Bu kapsamda da Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz öncülüğünde CHP’nin sağlıkçılarından oluşan bir heyetinin Memişoğlu ile görüşebileceği söyleniyor. Ancak henüz görüşme için bir randevu talebi ya da tarih bulunmuyor. 

ŞİDDET VE RANDEVU SORUNU

CHP kurmayları bu iki görüşmede de bakanlara ilgili oldukları alanlarda hem eleştirilerini ileteceğini hem de çözüm önerilerini getireceğini söylüyor. Bu kapsamda Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’a kadın cinayetleri, sosyal yardımlar, şehit ve gazi yakınlarının koşulları gibi konularda yaşanan sorunların iletileceği kaydediliyor. Sağlık Bakanı Memişoğlu’na da özellikle sağlıkta şiddet konusuna, sağlık meslek örgütleriyle çözüm getirilmesi yönünde bir görüş iletileceği vurgulanıyor. Yine Memişoğlu’yla yapılacak görüşmede hekim göçü, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırılması, özlük hakları ve çalışma koşulları sorunları, randevu sisteminde yaşanan sıkıntılar gibi konuların da gündeme geleceği belirtiliyor. Memişoğlu ile görüşme için henüz bir randevu tabelinde bulunmadıklarını söyleyen parti kurmayları, “Bakan göreve yeni geldi, hemen bir randevu talebi olmaz. İlerleyen dönemde, sadece hayırlı olsun amacı olmayan, eleştirilerimizi ve önerilerimizi ileteceğimiz bir görüşme talebimiz olur” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler