Beş milletvekilinin istifa ederek AKP’ye katılacağı iddia edildi

Aydın’ın istifasının ardından ilk istifa eski genel başkan Meral Akşener’in “kızım” dediği GİK üyesi Sevin Çağlayan’dan geldi.

Yayınlanma: 29.06.2024 - 04:00
Beş milletvekilinin istifa ederek AKP’ye katılacağı iddia edildi
Abone Ol google-news

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında delegelerin neredeyse yarısının oyunu alan parti kurucusu ve Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın istifası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Parti kaynakları Aydın'ın istafısının ardından partiden kitlesel kopuşların yaşanacağına işaret ediyor. Partinin yeni yönetiminin küskünleri döndürmesi gerekirken yeni bölünmelere neden olduğunu kaydeden bazı kurmaylar, Aydın'ın istifasıyla partideki çöküşün hızlanacağını ifade ediyor. Parti kaynakları, teşkilatların içinin boşalacağını kaydederken Meclis'teki koltuk sayısının da alarm verdiğini kaydediyor. Aydın'a yakınlığıyla bilinen 4 milletvekilinin istifaya hazırlandığı öne sürülüyor. Aydın'ın istifasına bağlı vekil kayıplarının yanı sıra AKP'ye geçecek vekillerin de olduğu kaydediliyor. İçinde İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel'in de bulunduğu 5 milletvekilinin AKP saflarına katılacağı iddia ediliyor.

'CHP'YE GEÇECEK' İDDİASI

Aydın'ın istifasının ardından ilk istifa da eski Genel Başkan Meral Akşener'in "kızım" dediği GİK üyesi Sevin Çağlayan'dan geldi. Çağlayan da istifa metnin de Aydın gibi "Akşener-Erdoğan görüşmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirtti. Çağlayan'ın CHP'ye katılması bekleniyor.

‘KALE İÇTEN YIKILMAYA BAŞLADI’

Aydın'ın ekibinden yer alan 21. Dönem Bitlis, 27. Dönem Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral da istifasını duyurdu. "Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti hala açıklanmaya muhtaç bir haldedir" diyen Oral, "İYİ Parti saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma vasfını sürdüren tek parti iken maalesef bu kale içten yıkılmaya başlamıştır. Sayın Akşener yıllardır kendisine inanan, güvenen dava arkadaşlarına ikna edici bir açıklamayı dahi çok görmüştür. Mevcut Parti yönetimi de bu konuda net bir tavır koymadı" eleştirisini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler